Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ξεθωριάζει η μπογιά του μεταμφιεσμένου ΠΑΣΟΚ

Στην περιβόητη πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής προσέφερε αφειδώλευτη στήριξη και δημοσιότητα το σύνολο σχεδόν των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.
   Ωστόσο την παράσταση έκλεψε η αρχηγική παρέμβαση Βενιζέλου, ο οποίος κατά τα γνωστά με την ηχηρή απουσία του (και) από το εν λόγω όργανο, γιατί "δεν έχει να προσφέρει τίποτα", πασχίζει σε κάθε περίπτωση μαζί με το Λοβέρδο –που διόλου τυχαία σχεδόν ταυτόχρονα έθεσε εαυτόν εκτός γραμμής με τη θέση του για την επέμβαση στη Συρία- να τορπιλίσει τη ραφιναρισμένη επιχείρηση "ολικής επαναφοράς" και "επανεκκίνησης του νέου φορέα" εκ μέρους της ηγεσίας Γεννηματά.

   Κατακεραυνώνοντας "τις συνεχείς οργανωτικές διευθετήσεις που επηρεάζουν τον πολιτικό λόγο, την αξιοπιστία, τη στρατηγική ευκρίνεια και τη δυναμική του σχήματος", ο "τελειωμένος" πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τις ανίερες λυκοσυμμαχίες μιας χρήσης για τη συγκρότηση του κεντροαριστερού μορφώματος ως "παλαιοκομματική πρακτική διακανονισμών κορυφής και παραγοντισμών... αυτά δε συνέβαιναν ούτε στην Ένωση Κέντρου στις αρχές του 1960".
   Ο Βενιζέλος αντιπαρέθεσε για άλλη μια φορά στο αφήγημα περί ίσων αποστάσεων της Φώφης, την ανάγκη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ως προυπόθεση για την ανάκαμψη. Ξιφούλκησε και κατά όσων διακινούν σενάρια μετακίνησής του στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τους "ελάχιστους γελοίους τύπους που υπονόμευσαν το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά και γενικότερα τη δημοκρατική παράταξη την περίοδο της εθνικής μάχης και διέσπασαν το χώρο", στοχοποιώντας έτσι και τον προνομιακό σύμμαχο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ , Γ. Παπανδρέου.
   "Προχωράμε με τους παρόντες", ήταν η απάντηση Γεννηματά, η οποία πασχίζει σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει τις εύθραυστες εσωκομματικές ισορροπίες, κομπορρημονώντας για τον αυτόνομο ρόλο του Κινήματος Αλλαγής, που μπορεί δήθεν "να παρέμβει πρωταγωνιστικά και να οδηγήσει τις πολιτικές εξελίξεις, επιβάλλοντας την εθνική συνεννόηση".
Κατά τα λοιπά στη νεότευκτη εκτελεστική γραμματεία διορίστηκαν ως συνήθως με "αναλογική κατανομή" εκπρόσωποι όλων των δελφίνων, όχι όμως και ο Μανιάτης, ο οποίος "ως άλλος Ξεκαλάκης" έπεσε θύμα του ξεκαθαρίσματος των εσωκομματικών λογαριασμών της ηγεσίας Γεννηματά.
   Η τελευταία, υπενθυμίζοντας ποιο είναι το αφεντικό, φρόντισε να τοποθετήσει τον Χρηστίδη εκπρόσωπο τύπου του κεντροαριστερού μορφώματος, και τον Μ. Χριστοδουλάκη -παιδί κι αυτός του "κομματικού σωλήνα"-  νέο γραμματέα.
   Τα παραπάνω, στο όνομα δήθεν της ανανέωσης, προκάλεσαν την οργή του Θεοχαρόπουλου που έκανε λόγο για "reunion του ΠΑΣΟΚ", αλλά και του Ποταμιού, με τον Τσιόδρα να δηλώνει  πως "είμαστε συνιδρυτές... δεν πρέπει κάποιοι να αισθανόμαστε ιδιοκτήτες και κάποιοι μουσαφίρηδες".
   Η κρίση και τα αποσυνθετικά φαινόμενα τροφοδοτούνται και αναπαράγονται και από τα δημοσκοπικά ευρήματα που παρουσιάζουν στη συγκυρία το Κίνημα Αλλαγής καθηλωμένο, ξεθωριάζοντας τις αρχικές θριαμβολογίες των εμπνευστών του εγχειρήματος περί του "ελπιδοφόρου νέου φορέα".
   Στα πλαίσια αυτά ο "αντιδεξιός" Ραγκούσης, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει μέρος στην εκτελεστική γραμματεία, έκανε λόγο για "σημαντικά καθοδική πορεία που δεν είναι μόνο απογοητευτική, είναι και εξοργιστική γιατί δεν ήταν μοιραία, δεν ήταν προκαθορισμένη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...