Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Όλοι στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο

Η ΕΡΓ.Α.Σ καλεί στην προσυγκέντρωση της ΛΑ-ΑΑΣ την Πέμπτη 14 Ιούνη στη 1.00μμ στη συμβολή Σταδίου & Χρ. Λαδά
Μόνο ο πανεργατικός αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή επέλαση!
Η δημαγωγία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί της δήθεν “καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια» διαψεύδεται παταγωδώς από το ίδιο το έργο της. Αντί του τερματισμού της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής που φτωχοποίησε και εξαθλίωσε βίαια και με ραγδαίο τρόπο, τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή με νέο πολυνομοσχέδιο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων. Η πραγματική αγωνία της είναι να κλείσει με ταχύτατο τρόπο την λεγόμενη “4η αξιολόγηση”, με τους ιμπεριαλιστές δανειστές και πάτρωνές της και με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022» για τα 4 επόμενα χρόνια να σφίξει, ακόμα περισσότερο, γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού την οικονομική θηλιά που θα αποδώσει θηριώδη κρατικά πλεονάσματα για να τους πληρώνει. Το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί έμπρακτη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο μεγάλο κεφάλαιο και το καθεστώς της επιτροπείας, και της υποτέλειας θα παραμείνει αδιατάρακτο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί τη γνώριμη και δοκιμασμένη – από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - διαδικασία του “κατεπείγοντος” για να περιορίσει εκδηλώσεις λαϊκής αγανάχτησης ενάντια στην πολιτική της. Στο πολυσέλιδο νέο αντιλαϊκό έκτρωμα περιλαμβάνεται σωρός μέτρων που θα ξαναπετσοκόψουν τις συντάξεις από το 2019, θα εξαφανίσουν το ΕΚΑΣ, θα αυξήσουν την φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, με την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και την λεγόμενη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα ξαναβάλουν μαχαίρι σε προνοιακά επιδόματα, θα αφήσουν ακόμα πιο απροστάτευτη την λαϊκή κατοικία από τις κατασχέσεις, θα επισπεύσουν την πώληση των «κόκκινων δανείων» των τραπεζών σε κεφαλαιοκρατικά αρπακτικά. Ταυτόχρονα παρέχονται πρόσθετες διασφαλίσεις στους δανειστές για την απρόσκοπτη αποπληρωμή των χρεών και το «υπερταμείο» όπου έχει συγκεντρωθεί η κρατική περιουσία γίνεται εγγυητής για τα δάνεια από την ΕΕ….
Εργαζόμενοι, άνεργοι
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι ανίκητη. Ο ενιαίος, μαζικός παρατεταμένος πανεργατικός αγώνας είναι σε θέση να αναστρέψει την σημερινή ροή των αντιλαικών εξελίξεων. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να ενισχυθούν οι αγώνες των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα τους να ανασυγκροτηθεί και να κινητοποιηθεί σε μια ταξική, αγωνιστική, ενωτική βάση. Στον αντίποδα της πολιτικής της υποταγής και της συνθηκολόγησης που εκφράζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οφείλουμε να αντιτάξουμε τη γραμμή της ανυποχώρητης πάλης απέναντι στην πολιτική που συνθλίβει εργατολαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, την ίδια ώρα που ξεπουλά τα “ασημικά” της χώρας. Οφείλουμε να αποτρέψουμε πρακτικές, σαν αυτές του ΠΑΜΕ ή και άλλων μικρότερων δυνάμεων, που σαν «απάντηση» στις σημερινές δυσκολίες του εργατικού κινήματος προβάλουν μια κατεύθυνση πολυδιάσπασης του εργατικού εργατικό αγώνα
Μπροστά στη συνεχιζόμενη στην αντιλαϊκή καταιγίδα η ΕΡΓ.Α.Σ καλεί τους εργαζόμενους με την μαζική πολύμορφη και συντονισμένη κινητοποίηση τους, με αιχμή τον μαζικό απεργιακό αγώνα, να δυναμώσουν οι προσπάθειες για την συγκρότηση ενός πανεργατικού – παλλαϊκού μετώπου αντίστασης.
Σε αντιπαράθεση με τη γραμμή του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας που εκφράζουν οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, τα συνδικάτα και τα σωματεία πρέπει να τεθούν σε θέσεις μάχης. Μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες των πρωτοβάθμιων σωματείων πρέπει να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στα συνδικαλιστικά όργανα ώστε να υπάρξει συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Να δώσουμε μαζικό παρόν στα συλλαλητήρια ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο
  • Να δυναμώσουμε την πάλη για τα δικαιώματα μας στη σταθερή δουλειά, σε ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, στην φορολογική ελάφρυνση του λαϊκού εισοδήματος, στις συλλογικές συμβάσεις, στην ασφάλιση, στην πρόνοια και στην υγεία, στην λαϊκή κατοικία.
  • Να αντιταχθούμε στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εκποίηση του πλούτου της χώρας.
  • Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και για να ανακτήσουν τη πίστη τους οι εργαζόμενοι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.
  • Να συσπειρωθούμε στα σωματεία για την ανάπτυξη νέων αγώνων που να οδηγήσουν στην απόκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-πλουτοκρατικής ολιγαρχίας-ΕΕ-ΔΝΤ .
  • Να βαδίσουμε στον δρόμο του μαζικού, ενωτικού, ανυποχώρητου συντεταγμένου αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...