Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου με νέους και αναβαθμισμένους εκβιασμούς

Οι κινητοποίησεις των εργαζομένων στο Δημόσιο το 2017, με απεργία-αποχή που είχε προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Ν.4369/2016 (για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων), κατάφεραν να μην υλοποιηθεί η διαδικασία αυτή που αποτελούσε προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης (της κυβέρνησης από ΔΝΤ., Ε.Ε., ΕΚΤ, ESM, ΟΟΣΑ και ΣΕΒ) του τρίτου μνημονίου, παρ΄όλη την απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη (άρθρο 36, ΦΕΚ 140A/21-09-2017, σύμφωνα με την οποία αποκλείονται οι απεργοί υπάλληλοι από τις διαδικασίες κρίσης για προϊστάμενοι στο δημόσιο) με την οποία επιχείρησε η υπουργός να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους απεργούς.

Επανέρχεται λοιπόν από τους “θεσμούς” το προαπαιτούμενο αυτό, στην 4η αξιολόγηση του μνημονίου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να σπάσει το συλλογικό μέτωπο των εργαζομένων, αντιγράφει τις μεθόδους που είχε εφαρμόσει το 2013 ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ανακοινώνοντας στους δημόσιους υπαλλήλους ότι καλούνται να αξιολογηθούν σε ειδικό πεδίο, στην ηλεκτρονική εφαρμογή της απογραφής τους ως δημόσιοι υπάλληλοι,  στην οποία βεβαίως βρίσκονται ήδη όλα τα προσωπικά τους στοιχεία (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, ασφαλιστική ενημερότητα κλπ).
 Εφ΄όσον μπουν στην πλατφόρμα και τη συμπληρώσουν, θα βρίσκονται πλέον σ’ αυτή την πλατφόρμα και όλα τα υπηρεσιακά τους στοιχεία. Σ’ όλα αυτά τα στοιχεία (προσωπικά και υπηρεσιακά) θα μπορεί να έχει πρόσβαση (με τη συναίνεση του υπαλλήλου βεβαίως), η ιδιωτική εταιρεία που έχει κατασκευάσει αυτή την πλατφόρμα!
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, εκμεταλλευόμενη το χρόνο του “διαλόγου” με τη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) για το Ν.4369/2016, αξιοποιώντας και όλες τις αντιλήψεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων, αυτών των παρατάξεων, αλλά και των παρατάξεων της ψευτοαριστεράς (που είναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) υπέρ “της αξιολόγησης”, περνά σε μια νέα επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με νέους εκβιασμούς που ακουμπούν εμμέσως και το μισθό (ηλεκτρονική αξιολόγηση μέσω της πλατφόρμας της απογραφής).
Η αντίδραση των εργαζομένων του δημοσίου ενάντια στην αξιολόγηση, που επιπλέον περιλαμβάνει (σ’ αυτήν τη φάση) και το κομμάτι της πρόσβασης σε υπηρεσιακά και προσωπικά τους στοιχεία από ιδιωτικές εταιρείες, ανάγκασαν τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή και για το 2018 και αυτή είναι μια μάχη που θα πρέπει να δοθεί, αυτή την περίοδο, μέσα στους χώρους δουλειάς, ακόμα κι αν η κακή οργάνωσή της αλλά και η υπόγεια υπονόμευσή της από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού την κάνει πιο επίπονη και πιο δύσκολη.
Όπως λοιπόν και όλο το προηγούμενο διάστημα, είμαστε αντίθετοι με το Ν.4369/2016 (για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων) και παλεύουμε για την ανατροπή του, διότι αυτός στοχεύει στην υποταγή και την πειθάρχηση των δημοσίων υπαλλήλων στους βάρβαρους μνημονιακούς στόχους κυβέρνησης και “θεσμών” και διότι και μέσω αυτού υπονομεύεται η σταθερή και μόνιμη εργασία, ο μισθός, το ωράριο, το σύνολο της εργασιακής κατάστασης του εργαζόμενου στο δημόσιο, οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές του ελευθερίες και τα συνταγματικά του δικαιώματα.
Ο N.4369/2016 συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με μια σειρά άλλους νόμους, όπως πχ μισθολόγιο (Ν.4354/2015), κινητικότητα (Ν.4440/ 2016), υπαλληλικός κώδικας (Ν.3528/2007), συνδέεται με τα νέα οργανογράμματα, τα περιγράμματα των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, συνδέεται με τη δημοσιονομική πολιτική, την απαγόρευση των προσλήψεων, με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Η αναφερόμενη σ’ αυτόν “στοχοθεσία” δεν είναι των υπαλλήλων ούτε αφορά τα προβλήματα (υποστελέχωση, χαμηλοί μισθοί κλπ) που αυτοί αντιμετωπίζουν. Είναι στη γραμμή των ματοβαμμένων πλεονασμάτων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, στη γραμμή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της εξυπηρέτησης υπέρογκων στρατιωτικών δαπανών.
Παρ΄όλη τη δημοκρατικοφάνειά του, ο N.4369/2016, υπηρετεί τους ίδιους στόχους με τον προηγούμενο νόμο του Μητσοτάκη, που είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τις διακηρυγμένες (κατ’ επανάληψη) κατευθύνσεις των “θεσμών” και του ΣΕΒ, κι αν τα ποσοστά των “κακών”, των “αρίστων”, των “μετρίων” υπαλλήλων δεν αναφέρονται ευθέως στο νόμο, θα τεθούν από τη Διεύθυνση Παρακολούθησης και Στατιστικής Ανάλυσης των βαθμολογιών αξιολόγησης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που θα παρεμβαίνει στη βαθμολόγηση εφαρμόζοντας τον λεγόμενο “συντελεστή διόρθωσης”, ανάλογα με τα συμφωνημένα της εκάστοτε κυβέρνησης με Ε.Ε., ΔΝΤ και λοιπούς ντόπιους και ξένους δυνάστες του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...