Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Συνέπεια της προσαρμογής στα αντιδραστικά και πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, οι κυβερνητικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την απέλαση των ρώσων διπλωματών, δεν κάνουν άλλο από το να τη βυθίζουν ακόμη περισσότερο στο βούρκο της αυτογελοιοποίησής της.
Και αυτό γιατί  και για τους πλέον αφελείς, η ανάγνωση και η ερμηνεία αυτής της απόφασης είναι κάτι παραπάνω από φανερή.  Ενταγμένη πλήρως στην έξαρση του ανταγωνισμού ΗΠΑ- Ρωσίας στην περιοχή, αποτυπώνει για ακόμη μια φορά την μετατροπή της ελληνικής κυβέρνησης σε ασπόνδυλη μαριονέτα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που σε ένα κρεσέντο υποταγής και υποτέλειας, λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των… νατοϊκών συμφερόντων.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι δεκάρικοι περί «σεβασμού» της «ανεξαρτησίας» και της «κυριαρχίας», από τους νεόκοπους λακέδες των ΗΠΑ γίνονται πηγή γέλιου για τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Σύμφωνα με την ελληνική διπλωματία η απέλαση έγινε επειδή ξένοι διπλωμάτες ενεπλάκησαν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας επιχειρώντας να παρέμβουν στη συμφωνία με την πΓΔΜ! Το υπουργείο εξωτερικών μάλιστα σε αυστηρή απάντησή του στην σχετική ανακοίνωση της Ρωσίας σημειώνει: «Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική…» και συνεχίζει… «Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις»
Τώρα θυμήθηκε την παρέμβαση στα εσωτερικά και την ασέβεια η ελληνική κυβέρνηση. Όταν είναι γνωστό σε όλους, ότι ειδικά για το επίδικο υποτίθεται θέμα, που είναι η συμφωνία για το μακεδονικό, η «παρέμβαση» και η «ασέβεια» των αμερικάνων διπλωματών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Γιατί η αμερικάνικη πρεσβεία και ο διπλωμάτης Νίμιτς ήταν αυτοί που αποφάσισαν το πώς και το πότε θα «λυθεί» ένα θέμα που κατά τα άλλα αφορούσε δυο ξένα κράτη με… «αυτοτελή και ανεξάρτητη» πολιτική. Αυτά συμβαίνουν στον «σύγχρονο κόσμο» του Κοτζιά και του Τσίπρα για τον οποίο μάλιστα παραδίδουν και μαθήματα κατανόησης!  Τα μόνα μαθήματα όμως που μπορεί πραγματικά να παραδώσει με επιτυχία αυτή η κυβέρνηση είναι αυτά της οσφυοκαμψίας και του ραγιαδισμού. Γιατί αυτοί που απελαύνουν διπλωμάτες δήθεν για παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας, είναι οι ίδιοι που σαν κατοικίδια τους έσυρε από το λουρί ο Νίμιτς στις Πρέσπες, για να υπογράψουν και αυτοί και οι άλλοι, ό,τι επιτάσσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Και προς απόδειξη της «αυτοτέλειας» των υποτακτικών του, αλλά και του «σεβασμού» που δείχνει σε αυτούς, θεώρησε ότι η συμφωνία των δύο… «ανεξάρτητων»… κρατών είναι ένα «μεγάλο  δώρο για τα γενέθλια του»… αποικιοκράτη! 
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει καθαρά ότι η ελληνική κυβέρνηση κανένα πρόβλημα δεν έχει με την παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας των ξένων διπλωματών. Έχει πρόβλημα μόνο όταν αυτοί οι ξένοι διπλωμάτες δεν είναι εκπρόσωποι του δυτικού και κύρια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Άλλωστε, δεν μπορεί κανένας πολίτης αυτής της χώρας να ξεχνά, ότι αυτοί που καμώνονται τους θιγμένους από ξένες παρεμβάσεις είναι οι υπηρέτες μιας ακραία ξενόδουλης πολιτικής, η οποία έχει μετατρέψει την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, όπου αυτοί οι «ξένοι διπλωμάτες» αποφασίζουν από τις περικοπές των συντάξεων μέχρι το τι και το πόσο θα… ξεπουληθεί.
Με δεδομένα όλα αυτά, η νέα ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, η οποία σε σχέση με τις απελάσεις τονίζει ότι «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»… προκαλεί απλά περισσότερα γέλια.
…όλο και πιο επικίνδυνη!
Πέρα όμως από τον διαρκή διασυρμό της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι τελευταίες εξελίξεις (και με τις απελάσεις) αποδεικνύουν εμφατικά ότι η ακολουθούμενη πολιτική έχει αλυσοδέσει την Ελλάδα ακόμα περισσότερο στο αμερικάνικο άρμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να αποκτήσει τον τίτλο της πιο αμερικανόδουλης που γνώρισε ο τόπος μετά τα αμερικανοκίνητα ανδρείκελα της χούντας. Αποτέλεσμα αυτού είναι η χώρα να μετατρέπεται σε μακρύ χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή, σε συνθήκες λυσσαλέας όξυνσης των ανταγωνισμών και σταδιακής διαμόρφωσης των ιμπεριαλιστικών μετώπων. Και αυτό κάθε άλλο παρά διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.
Ανάλογο θλιβερό ρόλο διαδραματίζει η κυβέρνηση του Ζάεφ στην πΓΔΜ.
« Οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο υπόδειγμα δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου, της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης … Είναι τεράστιο και καλό παράδειγμα για μας» δήλωνε υποτακτικά από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ  ο Ζάεφ εκλιπαρώντας για την εύνοια της υπερδύναμης.
Καθόλου τυχαία, κατά την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ  όπου προσκάλεσε και την πΓΔΜ για ένταξη , η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωνε την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, εισπράττοντας τα ευμενή σχόλια του Υπουργείου των Εξωτερικών των ΗΠΑ. Παράλληλα ο Ζάεφ  αναφέρθηκε στη δραστηριότητα των Ρώσων στο εσωτερικό της χώρας του ενάντια στη συμφωνία με την Ελλάδα, καταγγέλλοντας μάλιστα Έλληνες επιχειρηματίες, συνδεδεμένους με ρωσικά συμφέροντα, που χρηματίζουν πολίτες της χώρας του για την πρόκληση βίαιων επισοδείων ­ κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Την ίδια στιγμή προσ­καλούσε τον Τραμπ να βοηθήσει στη δι­εξαγωγή του δημοψηφίσματος  που θα γίνει το φθινόπωρο.
  Η ιστορία της δράσης του α­με­­­­ρικάνικου ι­μ­περιαλισμού στον κόσμο και πολύ περισσότε­ρο  στον τό­πο μας αποδεικνύει ότι η πιο επικίνδυνη πολιτική, αυτή τη στιγμή για τον ελληνικό λαό, είναι αυτή της προσαρμογής και της υποταγής στα πολεμοκάπηλα και αντιδραστικά σχέδιά του.  Αυτήν ακριβώς την πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί με τέτοιο σθένος, που προκαλεί αμηχανία στα παλιά πολιτικά τζάκια της ΝΔ, που παρακολουθούν τους νεόκοπους λακέδες να τους παίρνουν την μπουκιά από το στόμα.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, ότι η «λύση» μπορεί να βρίσκεται στην  επιλογή ενός άλλου πλην της Αμερικής προστάτη. Όσο και αν ο αμερικάνικος ιμ­περιαλισμός αυτή τη στιγμή είναι ο πιο επιθετικός, εγκληματικός και αιματοβαμμένος δε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις θα διστάσουν να κάνουν το οτιδήποτε για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.
Καθώς οι ιμπεριαλιστές ακροβολίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς τα μεγάλα συμφέροντα συγκεντρώνονται και συγκρούονται σε αυτό το μικρό κομμάτι του πλανήτη και ενώ καθημερινά νέα όπλα και στρατοί καταφθάνουν στην περιοχή, η πολιτική της προσαρμογής στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι εγκληματική.
 Η ανάγκη αυτή τη στιγμή επιτάσσει την συγκρότηση και την άνοδο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Κόντρα στις επικίνδυνες αντιλήψεις για την υποτιθέμενη α- ­σφάλεια που «προσφέρει» η υποταγή στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, να δυναμώσει η γραμμή της αντιπαράθεσης με το ιμπεριαλισμό, της άρνησης και της αντίστασης  στα σχέδια και τη δράση του στην περιοχή. Μόνο αυτή η πάλη μπορεί να αποτρέψει τα σενάρια πολέμου, μόνο αυτή η πάλη μπορεί να βοηθήσει  την ειρήνη, την ασφάλεια και την φιλία των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές

  Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη 20...