Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Σκάνδαλα, σήψη και δυσωδία αναδύονται από τους κόλπους της ΝΔ

Ένα ακόμα σκάνδαλο που έρχεται από παλιά βλέπει το φως της πολιτικής επικαιρότητας και προκαλεί έντονους τριγμούς στον ένα από τους δύο πυλώνες του αστικού πολιτικού συστήματος, τη ΝΔ. Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση του Αρ. Φλώρου, επικεφαλής της “ENERGA”, γνωστής ιδιωτικής εταιρίας διανομής ρεύματος.

Το σύντομο ιστορικό

Η υπόθεση αφορούσε την καταλήστευση του Δημοσίου και την υφαρπαγή τεράστιων ποσών (πάνω από 250 εκατ. ευρώ) από τον τελευταίο. Πιο συγκεκριμένα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΝΔ η συγκεκριμένη εταιρία – όπως και όλες όσες σχετίζονταν με τη διανομή ρεύματος – εισέπραττε το διαβόητο χαράτσι που είχε επιβληθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ως τμήμα της άγριας φοροληστρικής πολιτικής. Τα αμύθητα όμως ποσά που εισέπραττε η εταιρία του Αρ. Φλώρου από τη φορολεηλασία των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, δεν αποδίδονταν στο Δημόσιο αλλά “ξεπλένονταν” στις offshore που διατηρούσε ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου ο επικεφαλής της ENERGA καταδικάστηκε σε φυλάκιση, ενώ πολύ πρόσφατα στα τέλη του Αυγούστου κατέθεσε αίτημα, που στη συνέχεια έγινε δεκτό. Η αίτησή του στηρίχθηκε στο πρόσφατο νομοθέτημα του Παρασκευόπουλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το οποίο οι καταδικασθέντες μπορούν να τύχουν ευνοϊκών όρων αποφυλάκισης όταν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό ακριβώς λοιπόν ισχυρίστηκε και ο Αρ. Φλώρος και το άλλοτε ισχυρό golden boy, επικαλούμενο πλαστές – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – ιατρικές γνωματεύσεις, βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ εκτός φυλακής με ποσοστό αναπηρίας 70%! Το μέγεθος και η ένταση της αποκάλυψης και της απάτης με τις πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις ήταν τέτοια που σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο Φλώρος ξαναβρέθηκε στη φυλακή.

Energa και ... πίσω η ΝΔ

Η υπόθεση αυτή εμπλέκει άμεσα την ηγετική ομάδα της ΝΔ και πολύ πιο συγκεκριμένα τον ίδιο τον Μητσοτάκη και το οικογενειακό του περιβάλλον. Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης και η οικογένειά του βρίσκονται μπλεγμένοι με σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς. Από την περιβόητη υπόθεση της Siemens μέχρι τις offshore της συζύγου του, οι περιπτώσεις είναι πολλές και εξόχως αποκαλυπτικές! Στην προκείμενη περίπτωση φαίνεται πως ο συνεκτικός κρίκος ανάμεσα στη ΝΔ και την Energa είναι ο Δημητριάδης, ανιψιός του Μητσοτάκη. Ο τελευταίος, πέρα από συγγενική σχέση, είναι και ο στενότερος σύμβουλος του Μητσοτάκη, ενώ την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο της Energa ήταν ο συνεργάτης του Φλώρου και της εταιρίας του!
Με άλλα λόγια την ίδια περίοδο που η ΝΔ εξαπέλυε την πιο άγρια φορολεηλασία, επιβάλλοντας απανωτά χαράτσια διαρκείας, καταληστεύοντας τα λαϊκά εισοδήματα, ταυτόχρονα τα ηγετικά της στελέχη έκαναν τα στραβά μάτια στο μεγάλο “φαγοπότι” που στήνονταν στις πλάτες του λαού.  Μπορεί να σκούζει και να οδύρεται σήμερα η ηγεσία της ΝΔ πως τάχα έστειλε στη φυλακή τον Φλώρο. Η πραγματικότητα όμως επιβεβαιώνει πως η σήψη, η διαπλοκή και η διαφθορά είναι συνώνυμα της πολιτικής της. Ανάμεσα στα άλλα, αποτελούν κραυγαλέα αντίφαση οι καταγγελίες της ΝΔ για τις συνέπειες του ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ανοίγει τις πύλες εξόδου των φυλακών σε κάθε λογίς “εγκληματίες” και την ίδια στιγμή ο Φλώρος, που μπλέκεται άμεσα με την ηγεσία της, να κάνει χρήση της διάταξης αυτής.
Η υπόθεση αυτή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να σβήσει το συντομότερο δυνατό τις δραματικές μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της πολιτικής αντιπαράθεσης σε μια όψιμη και δημαγωγική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο μεγάλα αστικά κόμματα με επίκεντρο τη λεγόμενη διαφθορά. Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης προσωπικά, εύλογα βρίσκονται στριμωγμένοι από το νέο σκάνδαλο που τους βαραίνει. Αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε από το ύφος, αλλά πολύ περισσότερο και από το περιεχόμενο των απανωτών ανακοινώσεων που εκδίδουν τα επικοινωνιακά επιτελεία της ΝΔ, οι οποίες περί άλλα τυρβάζουν! Μάλιστα με τακτική που θυμίζει... καμακωμένη σμέρνα, τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ απειλούν με διώξεις, μηνύσεις και αγωγές όσους υποτίθεται πως λασπολογούν. Η ΝΔ επιβεβαιώνει και με αυτό τον τρόπο πως η καταστολή και η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι γι’ αυτήν ένα πρόσφορο εργαλείο.
Είναι γεγονός ότι μπαίνουμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, η οποία πολύ πρόσφατα εγκαινιάστηκε άτυπα από την κυβέρνηση. Οι κοκορομαχίες και οι τόνοι μιας κάλπικης και ξένης προς τα λαϊκά συμφέροντα αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ θα φουντώσουν το επόμενο διάστημα ακόμα περισσότερο. Είναι βέβαιο ότι η διαπλοκή και η διαφθορά είναι σύμφυτες με όσους υπηρετούν το αστικό σύστημα. Αυτό φροντίζει να επιβεβαιώνει κάθε τόσο η ΝΔ με τις απάτες και τα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πέρα όμως από τη φθηνή αντιπαράθεση ανάμεσα στα αστικά κόμματα και στο μεταξύ τους διαγκωνισμό για το ποια δύναμη είναι λιγότερο ή περισσότερο άφθαρτη και “αμόλυντη” από σκάνδαλα, κοινός παρονομαστής της πολιτικής τους είναι η βασική συμφωνία για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Προς τα κει λοιπόν θα πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον και τα βέλη της δικής τους αντιπαράθεσης τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...