Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων:Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να πεθάνουμε!

 https://www.google.gr/search?q=%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CE%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CF%89%CE%BD&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiy3NHOnPHdAhXvlosKHQSBAO4Q_AUIDygC&biw=911&bih=385#imgrc=bXVp6YRMeTr46M:
Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων
Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Τις μέρες αυτές γίνεται μεγάλη κουβέντα για το αν θα περικοπούν οι συντάξεις μας ή όχι. Η κουβέντα αυτή ξεκινάει απ’ τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης και έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει τους συνταξιούχους από την πραγματικότητα, για την οποία θέλουμε να σας μιλήσουμε. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί που σήμερα συζητάνε για τις περικοπές ή όχι των συντάξεων είναι αυτοί που ψήφισαν τις περικοπές και γι’ αυτό είναι τουλάχιστον γελοίο να μας λένε σήμερα ότι θα μας σώσουν. Δεύτερο πρέπει να τονίσουμε ότι η κουβέντα γίνεται ΜΟΝΟ  για τους παλιούς λεγόμενους συνταξιούχους, δηλαδή για όσους βγήκαν στη σύνταξη πριν το 2016, δηλαδή πριν τη ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου που σφαγιάζει στη κυριολεξία τις συντάξεις. Τρίτο, παρά τις μεγαλοστομίες των κυβερνητικών παραγόντων για το τέλος των μνημονίων, η κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού καταθέτει δύο σχέδια, εκλιπαρώντας στην ουσία τα αφεντικά της να της δώσουν την άδεια να αναστείλει τις περικοπές μήπως και καταφέρει να περισωθεί στις επερχόμενες εκλογές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Ακόμα και αν τελικά ανασταλεί προσωρινά η περικοπή για φέτος, τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των ξένων αφεντικών δεν αλλάζουν. Οι περικοπές θα γίνουν σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν αποφασίσει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ και ψήφισε η κυβέρνηση. Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι στρατηγικής σημασίας για αυτούς που στοχεύουν να εναρμονίσουν το ύψος της σύνταξης με το σημερινό μισθό πείνας.
Από κοντά και το κόμμα της ΝΔ κάνει πως διαμαρτύρεται για τις περικοπές, όμως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα πιο σκληρό και πιο αποκαλυπτικό, αφού στην πραγματικότητα παραδίδει την ασφάλιση στα κοράκια των ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι λοιπόν ψεύτικα τα δάκρυα που χύνει και γι’ αυτό με τίποτε δεν πρέπει να ανεχτούμε τη νεοφιλελεύθερη επέλαση του.
Συνταξιούχε, απόμαχε της δουλειάς.
Για να υπάρχει μία αξιοπρεπής σύνταξη:
  • πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με ένα αξιοπρεπή μισθό,
  • πρέπει να υπάρχουν ασφαλισμένοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ή εργαζόμενοι σε συνθήκες μαύρης εργασίας.
Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν υπόθεση μόνο των συνταξιούχων.
Αφορά την ίδια στιγμή τους εργαζόμενους και τους ανέργους και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ το συνδικαλιστικό κίνημα.
Μόνο ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων μπορεί να βάλει φρένο στις περικοπές, ανοίγοντας ταυτόχρονα την προοπτική της ανάσχεσης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Κάτω τα χέρια απ’ τα δικαιώματα μας!
Κάτω τα χέρια απ’ τη ζωή μας!
Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να πεθάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...