Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας

Με συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή χιλιάδες συνταξιούχοι για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την αντίθεση τους στην αντιλαϊκή – αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Με βασικό αίτημα τη κατάργηση των μνημονιακών νόμων που πετσοκόβουν τις συντάξεις και με αιχμή το νόμο Κατρούγκαλου, οι συγκεντρωμένοι για μια ακόμα φορά καταδίκασαν τη πολιτική του αφανισμού και της βαρβαρότητας.

Μετά τις ομιλίες οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς τη Βουλή και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος επανέλαβε το γνωστό τροπάρι της κυβέρνησης ότι δήθεν έσωσε τις συντάξεις, εννοώντας τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, τη στιγμή που τόσο οι περικοπές απ’ τα προηγούμενα μνημόνια, όσο και οι περικοπές απ’ το νόμο Κατρούγκαλου διατηρούνται στο ακέραιο.
Η ΕΡΓΑΣ και ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ συνταξιούχων συμμετείχε στη συγκέντρωση, μοίρασε την προκήρυξη που εξηγούσε τη πραγματικότητα για το καθεστώς των συντάξεων και καλούσε εργαζόμενους και συνταξιούχους σε κοινό μέτωπο για την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και των περικοπών. Στη συνέχεια συμμετείχε στην πορεία με το μπλοκ των συνταξιούχων εκπαιδευτικών, την ΠΕΣΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...