Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κυβερνητικά στελέχη: «Αντιιμπεριαλιστική η συμφωνία των Πρεσπών» …

«Αυτή η συμφωνία είναι αντιιμπεριαλιστική, γιατί όταν γίνεται μια συμφωνία που δημιουργεί ρωγμές σε αυτό που θέλουν οι μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις στους ανταγωνισμούς τους, εκεί δημιουργείται μία νησίδα φιλίας και συνανάπτυξης» 
( Σία Αναγνωστοπούλου-Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής 22-1-19)
Κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις, τον έλεγχο και τις οδηγίες πρώτα και κύρια των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ, σύρθηκαν στις Πρέσπες για να υπογράψουν μια συμφωνία για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για την ίδια «αντιιμπεριαλιστική συμφωνία» που τρίτη στη σειρά (μετά των δύο υπουργών εξωτερικών), έχει την υπογραφή του Μάθιου Νίμιτς!
«Αγνοώντας» προφανώς ότι η συμφωνία δημιουργεί «ρωγμές σε αυτό που θέλουν οι μεγάλες δυνάμεις», ο εκπρόσωπος τους όχι απλά την υπέγραψε…
…Αλλά την θεώρησε και το μεγαλύτερο δώρο για τα γενέθλια του, που συνέπεσαν με τη μέρα των υπογραφών. Έτσι, για να γίνει ακόμα πιο κυνική, η εικόνα της δουλικότητας των ντόπιων λακέδων στους υπερατλαντικούς προστάτες τους.
Για την άμεση επιβολή της συμφωνίας, τα επιτελεία του δυτικού ιμπεριαλισμού εργάστηκαν αγόγγυστα με αλλεπάλληλες «επισκέψεις», με εξόφθαλμες πιέσεις, παρεμβάσεις και επεμβάσεις στο εσωτερικό των δύο χωρών.
Πιέσεις κάθε είδους που έγιναν «ευπρόσδεκτες» από τα ντόπια νατοϊκά φερέφωνα. Και ήταν τέτοιο το μέγεθος της «ρωγμής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς», που την ίδια στιγμή που αλώνιζαν οι δυτικοί στα δύο προτεκτοράτα τους, η κυβέρνηση Τσίπρα απέλασε τους ρώσους διπλωμάτες για… «εμπλοκή και παρέμβαση» σε εσωτερικές υποθέσεις!
Άλλωστε η «αντιιμπεριαλιστική» κυβέρνηση της Αναγνωστοπούλου, είναι γνωστή για τις «ρωγμές» που προκαλεί στις επιβουλές των μεγάλων δυνάμεων και ειδικά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Αποκρουστικοί έπαινοι στον Τραμπ, δηλώσεις συμμόρφωσης και υποταγής στην (άλλοτε ανεπιθύμητη) Μέρκελ, συνεργασίες και συνδιαλλαγές με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, αλλά και το φασιστικό της Αιγύπτου. Διμερείς, τριμερείς, τετραμερείς, σύνοδοι-συνεργασίες-συμφωνίες, όπως αυτές με Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο, όλες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα και τις ανάγκες των ΗΠΑ…
Μα και κιμπάρικες(!) πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των παλιών. αλλά και τη δημιουργία νέων αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα! Μετατρέποντας την χώρα μας, σε αυτό που φιλοδοξεί να κάνει η αμερικάνικη υπερδύναμη, μέσω και της συμφωνίας των Πρεσπών. Σε ένα απέραντο νατοϊκό ορμητήριο. Ότι ακριβώς επιφυλάσσει και προετοιμάζει και για την γειτονική χώρα η ίδια συμφωνία.
Η αμερικανόδουλη και αμερικανοστήρικτη κυβέρνηση της Αναγνωστοπούλου, όχι απλά δεν «δημιουργεί ρωγμές στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς» αλλά μετατρέπει την χώρα σε οργανικό κομμάτι τους. Εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους!
Η συμφωνία των Πρεσπών, αποτυπώνοντας την ένταση της εξάρτησης της Ελλάδας, αλλά και της γειτονικής χώρας, από τις ΗΠΑ, ρίχνοντας τες ακόμα πιο βαθιά στη δίνη των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δεν συνιστά μια «νησίδα φιλίας», αλλά ένα νέο πεδίο εντάσεων και αναφλέξεων στην περιοχή.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και τα γεγονότα που μεσολάβησαν στον πολύ λίγο χρόνο που μετράμε από την υπογραφή αυτής της συμφωνίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν πιστός λακές του δυτικού ιμπεριαλισμού, μετατρέπει γοργά την χώρα σε νατοϊκό ορμητήριο αλυσοδένοντας την χώρα με τα αμερικάνικα συμφέροντα, τους ανταγωνισμούς και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Από αυτή την άποψη, η συμφωνία των Πρεσπών, το περιεχόμενο της και ο τρόπος που επιβλήθηκε στους ντόπιους υποτακτικούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν…
…οι «αντιιμπεριαλιστικές» αρλούμπες όμως, με τις οποίες επιλέγει να παρουσιάσει μια τέτοια συμφωνία η Αναγνωστοπούλου, δεν μπορεί παρά να προκαλούν την κοινή λογική… ως… λακέδων φαιδρότητες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 7 Γενάρη μπαίνει σε λειτουργία ο νέος βελτιωμένος και αναβαθμισμένος διαδικτυακός τόπος του Μ-Λ ΚΚΕ

Στις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του Μ-Λ ΚΚΕ (Μάης 2018) επισημάνθηκε η ανάγκη να αναβαθμισθεί ο ιστότοπος του Κόμματος στο διαδίκτυο, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση πως μέσα από την πορεία αυτή πρέπει να επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε τους όρους μιας ζωντανής λειτουργίας του με διαρκή, έγκαιρη και επίκαιρη ενημέρωση.

Κλυδωνίζονται οι κυβερνήσεις Τσίπρα-Ζάεφ

Δύσκολος ο ρόλος των λακέδων του ιμπεριαλισμού Εντείνονται οι πιέσεις ΗΠΑ-ΕΕ Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια στη γειτονική πΓΔΜ - αλλά και στη χώρα μας, μετά την παραίτηση Κοτζιά - με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται ιδιαίτερα ρευστό και τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να δίνει «μάχη» στη Βουλή για να καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από ΝΑΤΟ και ΕΕ με απειλές, υποσχέσεις, εκβιασμούς, αλλά και με προβλέψεις για ενδεχόμενο νέου πολέμου στα Βαλκάνια, πιέζουν σκληρά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατευθύνσεις και στόχοι της κυρίαρχης εκπαιδευτικής πολιτικής

Το τραγούδι της Αγγλίδας Vera Lynn υποσχόταν στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα ηλιόλουστο μέλλον στους στρατιώτες που έδιναν τις ζωές τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η νέα έκθεση ΟΟΣΑ υπόσχεται, όπως λέει και ο τίτλος της, «ένα λαμπρό μέλλον για την ελληνική εκπαίδευση» ή αλλιώς επιστροφή στην «κανονικότητα». Όσοι αναπνέουν την κιμωλία μέσα στη σχολική τάξη, εύλογα, ρωτάνε; Σε ποια «κανονικότητα»; H επιστροφή στην «κανονικότητα» Να αποδεχτούμε λοιπόν ότι είναι πια «κανονικότητα» η δραματική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, η αποψίλωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού (35.0000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία 8 χρόνια), οι μηδενικοί διορισμοί, η αύξηση της αναλογίας μόνιμης και ελαστικής εργασίας (περίπου 15% οι πάσης φύσεως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), η τρομερή αύξηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε 2-5 σχολεία (περίπου το 25% του συνόλου), η εξαφάνιση των υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, η απίστευτη εντατικοποίηση χρόνο…