Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Αποφασιστικά στη μάχη των Ευρωεκλογών της 26ης Μάη με κεντρικό σύνθημα: Έξω από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική

Απόφαση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

1.Καθώς η χώρα βαδίζει στις διπλές εκλογές της 26ης Μάη για την Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν ένα άθλιο σκηνικό φτηνής αντιπαράθεσης μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και του τόπου. Και τα δύο κόμματα καταφεύγουν σε μια τεχνητή όξυνση και πόλωση, υψώνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά προβλήματα και να τον εγκλωβίσουν στις μυλόπετρες μιας διχαστικής, αντιλαϊκής διαμάχης. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα επιδίδεται σε μια προπαγανδιστική επιχείρηση χειραγώγησης και εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, καλλιεργώντας νέες προσδοκίες και αυταπάτες. 
Η κυβερνητική προπαγάνδα ισχυρίζεται τώρα πως από τον περασμένο Αύγουστο περάσαμε στο «οριστικό τέλος» των μνημονίων και της επιτροπείας. Η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια, που διακηρύσσει η κυβέρνηση, είναι ψέμα και απάτη. Η επιτροπεία δεν τελείωσε το 2018 με την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου. Οι «θεσμοί» πηγαινοέρχονται στην Αθήνα για «μετα­μνημονιακές αξιολογήσεις», προκειμένου να ελέγξουν τους υποτελείς και να επιβάλουν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα των δανειστών.
Οι ξένοι δυνάστες επέβαλαν τα μνημόνια για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, να παγιωθεί η ασφυκτική εποπτεία τους για πολλές δεκαετίες. Όλα τα μέτρα λεηλασίας της χώρας, εξαθλίωσης του λαού και κατάργησης των εργατολαϊκών δικαιωμάτων που επιβλήθηκαν με τα τρία μνημόνια, τα τελευταία εννιά χρόνια, από τις διαδοχικές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα, παραμένουν ατόφια και μετά «την έξοδο» του Αυγούστου και μετά την «έξοδο στις αγορές». 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ένα χέρι σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή αξιοπρέπεια και με το άλλο δίνει επιδόματα-ελεημοσύνη για να εδραιώσει συνθήκες επαιτείας, να εξαγοράσει συνειδήσεις, να διαπράξει τελικά ψηφοθηρία. Οι μισθοί, που παραμένουν μισθοί πείνας και μετά την αύξηση του κατώτατου, οι συντάξεις ανέχειας των συνταξιούχων, η οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, η δραστική μείωση των νέων συντάξεων, η συρρίκνωση των προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων, η κλιμακούμενη φοροληστεία, η εξοντωτική πολιτική σε βάρος της αγροτιάς, η δημιουργία, δηλαδή, ακραίας φτώχειας σε μαζική κλίμακα, δεν αντισταθμίζεται ούτε «ανακουφίζεται» από κάποιες κινήσεις επιδομάτων ελεημοσύνης.
Ο δεύτερος στυλοβάτης του αστικού πολιτικού συστήματος, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ένθερμος υποστηρικτής και υ­πουργός των κυβερνήσεων της μνημονιακής βαρβαρότητας, παρουσιάζεται σαν ο πιο πιστός «μεταρρυθμιστής» που θα εξασφαλίσει τη «συνέχεια του κράτους» και θα «τιμήσει την υπογραφή της χώρας». Εμφανίζεται σαν ο σταθερός, αξιόπιστος και αποτελεσματικότερος εγγυητής των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας ολιγαρχίας, επιδιώκοντας να πάρει το «χρίσμα» τους και υπόσχεται προσήλωση της ΝΔ στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και στην απρόσκοπτη συνέχιση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Ένα βαθιά αντιλαϊκό κόμμα που υπήρξε, διαχρονικά, ο κύριος στυλοβάτης του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στη χώρα μας και κάνει τα πάντα για να πάρει ξανά στα χέρια του τον έλεγχο και τη νομή της κυβερνητικής εξουσίας.
2.Το Μ-Λ ΚΚΕ προσηλωμένο στους μεγάλους στόχους του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα δώσει αυτοδύναμα τη μάχη των Ευρωεκλογών της 26ης Μάη με το πανελλαδικό του ψηφοδέλτιο. Στόχος μας είναι να προπαγανδιστεί όσο γίνεται πιο πλατιά η φωνή της αντίστασης στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας και της τρομοκρατίας, να προβληθεί ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και των δεσμών της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, προβάλλοντας το κεντρικό σύνθημα: «Έξω από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική».
Η κυβέρνηση Τσίπρα σε κατάσταση οριακής κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, χάνοντας τον ακροδεξιό συνεταίρο της, δοκιμάζεται κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής της πολιτικής, ενώ η πολιτική κατάσταση παραμένει ρευστή και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν ταυτόχρονα με τις διπλές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο και εθνικές βουλευτικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση και παρά τις δυσκολίες που θα προκύψουν, το Μ-Λ ΚΚΕ θα είναι παρόν και θα δώσει αποφασιστικά μια σκληρή εκλογική πολιτική μάχη, βάζοντας στο επίκεντρο του προεκλογικού του αγώνα όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το λαό και τον τόπο και προβάλλοντας το σύνολο της ιδεολογικοπολιτικής του γραμμής.
Το Μ-Λ ΚΚΕ δεν διαθέτει τις υποκειμενικές δυνατότητες για να συμμετάσχει ταυτόχρονα και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μάη. Μόνο στο Δήμο της Ηλιούπολης θα στηρίξει το συνδυασμό της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», με υποψήφιο δήμαρχο τον σ. Γιώργο Σό­φη, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο. Θα διερευνήσει επίσης τη δυνατότητα καθόδου σε κάποιους δήμους, μακριά από ετερόκλητες πολιτικά και θνησιγενείς συνεργασίες. Σε όλους τους άλλους δήμους και περιφέρειες θα καλέσει τα μέλη του κόμματος, κάθε δημοκράτη και αγωνιστή της Αριστεράς, κάθε εργαζόμενο να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα, να αρνηθεί να ρυμουλκηθεί πίσω από τα κυρίαρχα αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα και τους εκπροσώπους τους και να ρίξει ΛΕΥΚΟ στις κάλπες. Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ρίχ­νουμε παντού ΛΕΥΚΟ στις κάλπες.
3.Οι ευρωεκλογές του Μάη διεξάγονται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τον αγώνα του ελληνικού λαού, για τον αγώνα όλων των λαών της Ευρώπης. Με τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που ξέσπασε ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου, επιταχύνθηκε ο ρυθμός κατεδάφισης όλων των μεταπολεμικών εργατικών κατακτήσεων, επιβλήθηκε ένας νέος εργασιακός Μεσαίωνας, μια αιματηρή εξοντωτική λιτότητα στην εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης, προκειμένου το ευρωπαϊκό μονοπωλιακό κεφάλαιο να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του και να εξασφαλίσει καλύτερους όρους ανταγωνισμού απέναντι στα άλλα διεθνή οικονομικά κέντρα. Την ίδια στιγμή το Προσφυγικό πυροδότησε εσωτερικές συγκρούσεις και αποσυνθετικές διεργασίες στην ΕΕ. Τόσο τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά μέτρα στην Ευρώπη εναντίον των προσφύγων που μπόρεσαν να φτάσουν εκεί, όσο και η στρατοκρατική θωράκιση στις «πύλες εισόδου» και η προσφυγή στη νατοϊκή περιφρούρηση της Μεσογείου και του Αιγαίου, σηματοδότησαν την ένταση της πολιτικής αντίδρασης και του εκφασισμού στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Η οποία πηγαίνει χέρι-χέρι με τον ακρωτηριασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τα απανωτά κατασταλτικά μέτρα για την κατάπνιξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, με τους ευρωτρομονόμους και τα αντικομμουνιστικά μνημόνια. Στο όνομα της ασφάλειας, επιβλήθηκε στην καρδιά της Ευρώπης στρατιωτικός νόμος, η Γαλλία κηρύχθηκε σε κατάσταση «πολέμου» και παρόμοια μέτρα πάρθηκαν και σε άλλα κράτη της ΕΕ. Βγάζοντας το στρατό και τα τεθωρακισμένα στους δρόμους, καθηλώνοντας και επιδιώκοντας να εκφοβίσουν με τρομοσενάρια τους λαούς, διεγείροντας τις εθνικιστικές και ρατσιστικές προκαταλήψεις και υποδαυλίζοντας την ξενοφοβία, στρώνουν έτσι στην πράξη το δρόμο στην άνοδο των φασιστικών δυνάμεων και της ακροδεξιάς, που συμμετέχουν ήδη σε κυβερνήσεις συνασπισμού των ευρωπαϊκών αντιδραστικών δυνάμεων σε πολλές χώρες της ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση, μετά και την απόφαση του δημοψηφίσματος για αποχώρηση της Βρετανίας, το οικοδόμημα της ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ, ύστερα από 60 χρόνια, βρίσκεται αντιμέτωπο με την πιο βαθιά κρίση της ιστορίας του, κλονίζεται και εξασθενεί η ιμπεριαλιστική του συνοχή και απειλείται με διάσπαση. Αυτό που εμφανίστηκε από τους θιασώτες και προπαγανδιστές του ιμπεριαλισμού, στη χώρα μας και την Ευρώπη, σαν κάτι σταθερό και αδιατάρακτο, ο περίφημος «ευρωμονόδρομος», η περιβόητη «Ευρωπαϊκή ενοποίηση και ολοκλήρωση», στην οποία όφειλαν οι ευρωπαϊκοί λαοί να υποταχθούν, αποκαλύπτεται και καταρρίπτεται με πάταγο από τις εξελίξεις, σαν κάτι σάπιο, ασταθές και προσωρινό.
Καμία «τάξη» και σταθερότητα δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στην πιο άγρια μορφή οικονομικής εκμετάλλευσης και εξοντωτικής λιτότητας, που προωθούν οι κυρίαρχες δυνάμεις του καπιταλιστικού και ιμπεριαλιστικού συστήματος πάνω στον ακρωτηριασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τα κατασταλτικά μέτρα, τα σιδερόφρακτα τείχη που υψώνονται για τη βίαιη αναχαίτιση των προσφύγων.
Οι λαοί, παρά τα αναρίθμητα εμπόδια που υψώνονται μπροστά τους, αντιστέκονται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιθέσεις, στα αντεργατικά μέτρα των εκμεταλλευτριών τάξεων και σημαντικοί αγώνες αναπτύχθηκαν σε πολλές χώρες, ενώ ιδιαίτερη σημασία είχαν στις συνθήκες αυτές οι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας των αντιμεταναστευτικών κηρυγμάτων και τα κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
4. Το Μ-Λ ΚΚΕ θα καλέσει κάθε εργαζόμενο, δημοκράτη και πατριώτη, ιδιαίτερα κάτω από το φως των οδυνηρών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων των τελευταίων εννιά χρόνων να παλέψει για να φύγει η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ. Η υπαγωγή της Ελλάδας σε διεθνή οικονομικό έλεγχο και επιτήρηση από τους κηδεμόνες της ΕΕ και του ΔΝΤ κατέδειξε το ρόλο δυνάστη που ασκεί πάνω στη χώρα μας ο ιμπεριαλισμός και αποκάλυψε το χαρακτήρα της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και την ξενόδουλη πολιτική των αστικών κομμάτων, που εξασφαλίζει  με τη ληστρική εκμετάλλευση του λαού τα ταξικά συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας και πάνω από όλα τα συμφέροντα των ξένων προστατών της που λυμαίνονται την Ελλάδα και το λαό της. Η βαριά δοκιμασία που εξακολουθεί να περνά ο λαός μας, μια δοκιμασία από τις μεγαλύτερες στη μεταπολεμική ιστορία του, πηγάζει από αυτή την κατάσταση. Ο αδιάκοπος αγώνας ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της υποτέλειας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της άρχουσας τάξης, είναι ο μόνος δρόμος και η πραγματική διέξοδος για τις λαϊκές μάζες, για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.
Προβάλλοντας το Μ-Λ ΚΚΕ το σύνθημα «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ», θέλει να εκφράσει τις αγωνιστικές διαθέσεις πλατιών λαϊκών μαζών, που ασφυκτιούν κάτω από την πολιτική της υποτέλειας και ξενοδουλείας των ντόπιων κυβερνήσεων απέναντι στην ΕΕ. 
Αντιπαραθέτοντας στη χώρα μας στην πολιτική της ευρωδουλείας και αμερικανοδουλείας  την πολιτική της εθνικής ανεξαρτησίας, το αίτημα “Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ”, καθόλου δεν υποθέτει  ότι μια τέτοια πολιτική μπορεί να την εφαρμόσουν οι δυνάμεις της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας  και τα πολιτικά κόμματα που την υπηρετούν. Αντίθετα, από τη σκοπιά μας, είναι συνδεδεμένο  με τον αγώνα  για ριζική κοινωνική αλλαγή στη χώρα, αποτελεί στοιχείο του γενικότερου λαϊκού  αγώνα, για το γκρέμισμα του καθεστώτος της εξάρτησης και της υποτέλειας, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας
Επειδή μια σειρά αντιδραστικές, ακροδεξιές δυνάμεις  στην Ευρώπη και τη χώρα μας εμφανίζονται να υποστηρίζουν την έξοδο από την ΕΕ και να δημαγωγούν ασύστολα στο όνομα των εθνικών συμφερόντων, αυτό δε σημαίνει για τους κομμουνιστές  πως θα απαρνηθούν τον αντιιμπεριαλιστικό  αγώνα για το γκρέμισμα της κυριαρχίας της ΕΕ και για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας στη χώρα μας. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, θα ήταν μεγάλο σφάλμα αν τα εκατομμύρια των εργαζομένων στις χώρες της ΕΕ που στρέφονται ενάντιά της ή τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που υποστηρίζουν την έξοδο από την ΕΕ, τους χαρίζαμε στους ευρωπαίους εθνικιστές και στους ντόπιους φασίστες.
Σταθερά και αποφασιστικά, όπως παλεύουμε και στη χώρα μας με κεντρικό σύνθημα “Έξω από την ΕΕ”, συνδέοντας αυτόν τον αγώνα με ριζικές εσωτερικές κοινωνικές αλλαγές, ενάντια  στην ντόπια αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό, έτσι και σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, υποστηρίζουμε το ίδιο σύνθημα από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Παλεύοντας ταυτόχρονα  να μην εγκλωβιστεί η λαϊκή αγανάκτηση και ο αγώνας για την έξοδο από την ΕΕ σε αστικά, εθνικιστικά και φασιστικά κόμματα, ξεσκεπάζοντας την ύπουλη “φιλολαϊκή” και “αντισυστημική” προπαγάνδα και τα κάλπικα αντιδραστικά τους συνθήματα, αποκαλύπτοντας πως όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση των πραγματικών εθνικών και ταξικών συμφερόντων των λαών, αλλά είναι η έκφραση ενός αντιδραστικού εθνικισμού, μιας σοβινιστικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας, εργαλείο στα χέρια τυχοδιωκτικών κύκλων, που θέλουν να υποδαυλίσουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς και να τους σύρουν σε καταστροφικές περιπέτειες, διαιωνίζοντας την πιο άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση των λαών τους.
5. Παρά την πολύχρονη, αντιδραστική φιλοευρωπαϊκή προπαγάνδα αστών και ρεφορμιστών, πλατιές λαϊκές μά­ζες αφυπνίζονται και συνειδητοποιούν πλέον πως η ΕΕ, που στο όνομά της έγιναν τόσες θυσίες από την πλευρά τους, είναι ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός που στρέ­φεται ενάντια στους λαούς και γίνεται θηλιά για την εργατική τάξη, την αγροτιά, τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Αυτή είναι η ΕΕ, και την ωμή αυτήν πραγματικότητα κανένα φιλοΕΕ τροπάριο δεν μπορεί να τη συγκαλύψει.  Τώρα, που πλατιά λαϊκά στρώματα κατανοούν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να χρυσώσει το χάπι πλασάρει και αναμασά το σοσιαλδημοκρατικό παραμύθι για την «Ευρώπη των προοδευτικών δυνάμεων», κατακεραυνώνοντας τη «νεοφιλελεύθερη Ευρώπη».
Όλη αυτή η προπαγάνδα της σοσιαλδημοκρατίας και του ρεφορμισμού για τις «προοδευτικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» έρχεται ακριβώς να συγκαλύψει και να εξωραΐσει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και να καλλιεργήσει την απατηλή ιδέα πως είναι δυνατό η σημερινή ΕΕ να μετεξελιχθεί και να μεταμορφωθεί από αντιδραστικός εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και βασικός μοχλός των Γερμανών και των Γάλλων ιμπεριαλιστών, σε εκπρόσωπο και εκφραστή μιας «άλλης», φιλειρηνικής, δημοκρατικής και προοδευτικής Ευρώπης.
Από την άλλη μεριά, η ηγεσία του ΚΚΕ, παραπέμποντας τη λύση όλων των προβλημάτων στη μελλοντική «λαϊκή εξουσία» του, όχι μόνο δεν κάνει αγώνα για άμεση έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ (και το ΝΑΤΟ), αλλά αντίθετα υποστηρίζει πως ο αγώνας του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση- που βασική της έκφραση είναι ακριβώς η πρόσδεση της χώρας μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ- θέτει την εργατική τάξη κάτω από “ξένη σημαία”!
Όταν αποκαλύπτεται πως το ντόπιο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας παίρνει τη μορφή μιας απροκάλυπτης ξενοκρατίας, όπου Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές έχουν μετατρέψει την ελληνική επικράτεια σε οικονομική μπανανία, η ηγεσία του ΚΚΕ διακηρύσσει πως η αστική τάξη έχει καταστήσει την Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη και ιμπεριαλιστική χώρα, διαγράφει κάθε αναφορά στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και καταπίεση και στρέφει τα πυρά της ενάντια σε όσους μάχονται για το γκρέμισμα της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Στην πραγματικότητα, η ηγεσία του ΚΚΕ εξωραΐζει προκλητικά το σημερινό σύστημα της εξάρτησης και της υποτέλειας, παραγνωρίζει και συγκαλύπτει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επικυριαρχία του ιμπεριαλισμού και τον αφήνει στο απυρόβλητο.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και μια σειρά οργανώσεις που συνασπίζονται στα πλαίσια του «αντικαπιταλιστικού πόλου» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
6. Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές διεξάγονται σε εχθρικό έδαφος για το λαό και δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη, ούτε για το σημαδεμένο ρόλο των εκλογών ούτε για το αποτέλεσμά τους, μας δίνεται η δυνατότητα μέσα σε ένα έντονο προεκλογικό κλίμα που μπαίνουν τα πολιτικά ζητήματα, να προπαγανδίσουμε σε πανελλαδικό επίπεδο τη γενική ιδεολογικοπολιτική γραμμή του Μ-Λ ΚΚΕ, να γίνουν γνωστές οι θέσεις μας σε ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου της κομμουνιστικής Αριστεράς, να αναπτύξουμε πιο στενούς δεσμούς με τους αγωνιστές και τους οπαδούς του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος.
Το πραγματικό πρόβλημα μπροστά στις νέες αντιλαϊκές – αντικοινωνικές επιθέσεις που θα έρθουν μετά τις εκλογές είναι αν θα χτιστεί βήμα – βήμα ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και πάλης ικανό να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και να τον ενώσει πάνω στα γενικά και πανεθνικά αιτήματα ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες και εκμεταλλευτές και τα πολιτικά τους φερέφωνα.
Η αποφασιστική καταψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, και όλων των αστικών αναχωμάτων και φασιστικών εκτρωμάτων, η σταθερή απόρριψη της συμβιβαστικής πολιτικής του ρεβιζιονιστικού ΚΚΕ, η ψήφος και η στήριξη του Μ-Λ ΚΚΕ σ’ αυτόν το στόχο υποτάσσεται, αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί από τη δική μας την πλευρά.
Προβάλλοντας και παλεύοντας τους μεγάλους στόχους του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και τα καθήκοντα για την ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, αναδεικνύοντας τις καταστροφικές συνέπειες των βάρβαρων μέτρων των μνημονίων και την ανάγκη ανάπτυξης του ταξικού αγώνα για την αντιμετώπισή τους, η Κ.Ε του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του κινήματός μας να συσπειρωθούν μπροστά στη νέα πολιτική μάχη, να διαδώσουν τη γραμμή, τους στόχους και τα συνθήματα του κόμματος.
ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ
Μάρτης 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...