Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ο μύθος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 8 Μάη στην εφημερίδα του Ηρακλείου «Πατρίς»

Να βροντοφωνάξουμε «Έξω από την ΕΕ» της ανεργίας, της φτώχειας, του πολέμου και της καταστολής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές στις 26 Μάη.

Περίπου σαράντα χρόνια από την ένταξη της χώρας μας  στην ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ των μονοπωλίων, των πολεμικών επεμβάσεων, της ανεργίας, της απομόρφωσης, του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού, ο μύθος για τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια της δημοκρατίας και της ισοτιμίας» -μύθος που καλλιεργήθηκε από τον πρωτεργάτη του «ανήκομεν εις την  Δύσιν» Κων/νο  Καραμανλή της ΝΔ  και διαιωνίζεται ατόφιος στις μέρες μας από τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά  κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΚΙΝΑΛ-Ποτάμι, Κεντρώοι κλπ)- δίδει τη θέση του  σήμερα στη σκληρή  ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα της ανισοτιμίας και  της αντιλαϊκής πολιτικής, της κατεδάφισης των θεμελιωδών εργασιακών, μορφωτικών, κοινωνικο-ασφαλιστικών  δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών   ελευθεριών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της αντιμεταναστευτικής πολιτικής , της καταστολής των κινημάτων και της λυκοφιλίας, όπως επιτάσσει η ίδια η ανάπτυξη του μονοπωλιακού σταδίου του καπιταλισμού.
Ανάπτυξη  που δεν υπακούει στον ανορθολογισμό της μυθοπλασίας, ούτε επηρεάζεται από τις κενές περιεχομένου ηθικολογίες των απολογητών του άνισου, εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Αντιθέτως, μια τέτοια ανάπτυξη, παρακολουθεί τον αδυσώπητο νόμο της ανισομετρίας,-που από τη φύση της καταργεί τους δήθεν «οικογενειακούς»  δεσμούς μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Γερμανίας-Γαλλίας-Αγγλίας) και των υποανάπτυκτων χωρών του Ευρωπαϊκού νότου, όπως είναι η Ελλάδα που αλυσοδένεται με τα δεσμά της εξάρτησης  από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ.
Αυτό  δείχνουν τα επί εννέα συναπτά έτη μνημόνια της λαϊκής εξαθλίωσης και εθνικής υποτέλειας Μνημόνια που ανεβάζουν σήμερα το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ, οδηγούν  το 48% του λαού  κάτω από το όριο της φτώχειας, ξεκληρίζουν τη φτωχή αγροτιά, εξαφανίζουν τους μικρομεσαίους, καταδικάζουν  τα λαϊκά στρώματα στην αμορφωσιά, ενώ εμπορευματοποιούν την υγεία, απογειώνουν την ανεργία (40% στους νέους) και ξεθεμελιώνουν τις εργασιακές κατακτήσεις, αντικαθιστώντας τις ΣΣΕ με τα «ατομικά σύμφωνα» της  απασχολισιμότητας, της  σύγχρονης εργασιακής σκλαβιάς.
Παράλληλα,  η περιλάλητη «εθνικά υπερήφανη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» κουρελιάζεται μπροστά  στις κυβερνητικές υποκλίσεις στις Η.Π.Α και την προώθηση των πολεμοκάπηλων  σχεδίων του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή. Απογυμνώνεται μπροστά    στην ενισχυμένη εποπτεία των επικυρίαρχων της ΕΕ σε μια εποχή τάχα «του τέλους των μνημονίων», ενώ οι δανειακές και πολιτικοστρατιωτικές εξαρτήσεις δεν έχουν τέλος.
Γιατί  ο βραβευμένος από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε   το 3ο δρακόντειο μνημόνιο και  δεσμεύτηκε για τη διατήρηση των δανειακών δεσμών ως το 2060(!), κλέβοντας το…φιλόδοξο αντιλαϊκό έργο από την καθαρόαιμη εκπροσώπηση του κεφαλαίου, δηλαδή τη ΝΔ, που αποτελεί το δεύτερο πόλο και σταθερό στυλοβάτη των ολιγαρχικών συμφερόντων και της ιμπεριαλιστικής  υποτέλειας.
Ο διαγκωνισμός των δυο, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ,   για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Αυτά μπορεί να τα υπερασπιστεί μόνο  η   ασίγαστη λαϊκή πάλη ενάντια στην ντόπια πλουτοκρατία και το πολύχρωμο πολιτικό προσωπικό της. Μόνο  ο ανυποχώρητος αγώνας με το ξεκάθαρο αίτημα  «Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», χωρίς περιστροφές,  και αμφισημίες
. Γιατί η θέση  «Αποδέσμευση από την ΕΕ-Ναι στην  Ελλάδα και Ευρώπη του σοσιαλισμού»  ούτε ταυτίζεται, ούτε συμπορεύεται με το σύνθημα  «Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ-Κάτω τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης», σύνθημα που  αναδεικνύει τον ταξικό αντίπαλο και  καλεί το λαό να αντισταθεί στη διπλή κυριαρχία της ντόπιας πλουτοκρατίας και του ξένου ιμπεριαλισμού, για  την Ειρήνη, το ψωμί, τη δουλειά, την εθνική ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό.
*Για το Μ-Λ Κ.Κ,Ε: Αρετή Σπαχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...