Προστάτης των ισχυρών και των κυβερνώντων ο Γκίκας Μαγιορκίνης με δηλώσεις που βιάζουν  τη λογική και τεκμηριώνουν ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ο επιδημιολόγος, αυτός είπε επί λέξη: “Δεν έχω δει ένα μοντέλο που να λέει ότι τα 15 παιδιά σε μια τάξη είναι καλά και τα 25 είναι πολύ άσχημα. Αν μπει ο ιός σε μια τάξη θα εξαπλωθεί σε ορισμένα παιδιά. Δεν υπάρχει ασφαλής αριθμός σε πόσα παιδιά θα εξαπλωθεί”. Ο ίδιος δεν παρουσίασε κάποια συγκεκριμένη έρευνα και μελέτη.
Βέβαια δε σημαίνει τίποτα να έχει κάποιος τον τίτλο του επιστήμονα. Η εμπειρία έχει δείξει ότι πολλοί ήταν εκείνοι που έθεσαν την επιστήμη τους στην υπηρεσία αντιλαϊκών κυβερνητικών σχεδίων, ενώ υπήρχαν και κάποιοι που εξυπηρέτησαν κρατικές εγκληματικές πολιτικές.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, με δυο προτάσεις έβγαλε ανίδεους όλους τους εκπαιδευτικούς  που απαιτούν στις συγκεκριμένες σχολικές αίθουσες των κάτω των 50 τ.μ που υπάρχουν να μην συγχνοτίζονται περισσότεροι από 15 μαθητές και μηδένισε τις απόψεις εκατοντάδες επιστημόνων που αναφέρουν ότι το καλύτερο μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό είναι να κρατούνται αποστάσεις με δεύτερο να φέρουμε μάσκα. 
Δε μας προξενεί έκπληξη ο επιστήμονας που λιβανίζει και λιβανίζεται από τους ισχυρούς. Κεντρικός ομιλητής ήταν στην εκδήλωση αποφοίτησης των εκπαιδευτηρίων Γείτονα και ο ιδιοκτήτης τους του έπλεξε το εγκώμιο με τα παρακάτω λόγια: “Εφέτος, η παρουσία και ομιλία του κ. Γκίκα Μαγιορκίνη περιποιεί ύψιστη τιμή για τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. Στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε και τιμάμε την αθόρυβη Ελλάδα της υπευθυνότητας, της αφοσίωσης και της ανιδιοτελούς προσφοράς που εμπνέει και καταυγάζει την κοινωνία μας”. 
Στον στάσιμο στην παιδαγωγική επιστήμη και κυβερνητικό προπαγανδιστή Γκίκα Μαγιορκίνη η εκπαιδευτική κοινότητα απαντά διεκδικώντας:
Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη. Μαζικούς  διορισμούς  εκπαιδευτικών.