ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ 31/08 ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 11π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη
Δύο χιλιάδες τετρακόσιοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επί πολλά συνεχή έτη στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων βρίσκονται προ των πυλών της απόλυσης. Αιτία, οι επιλογές και οι χειρισμοί των συναρμόδιων Υπουργείων που προκάλεσαν χρηματοδοτική ασφυξία στις Δομές, με αποτέλεσμα η ανεργία να απειλεί πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ.
Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το τεράστιο πρόβλημα, αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση η οποία να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των 2.400 εργαζομένων στις Δομές.
Μαζί με όλα αυτά οι χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο χωρίς μάλιστα κανένα δικαίωμα αποζημίωσης για τις δεκαετίες υπηρεσίας τους. Κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι/ες απολύονται στις 31/8 για να ξαναπροσληφθούν μία ημέρα μετά, δηλαδή στη 1/9, χάνοντας έτσι κάθε δικαίωμα για σταθερή εργασία και ενδεχόμενο αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.
Αυτή η σημαδιακή, λοιπόνημέρα, η 31η Αυγούστου, με τον έντονο συμβολισμό, καθώς κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο κλάδος μας κυριεύεται από ανασφάλεια και αγωνία, επιλέχθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) για την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας με αίτημα την ανάκληση της απόφασης μείωσης χρηματοδότησης, που πετάει στο δρόμο σχεδόν 2.500 άτομα και θέτει στο περιθώριο οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, και τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους ανεξαιρέτως τους υπηρετούντες στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Οι εργαζόμενοι καλούν την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να μην απολυθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εργαζόμενος από δημοτικό ΚΔΑΠ.
Διεκδικούν:
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
  • ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ