Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Το Ισραήλ έκλεισε την παράκτια ζώνη αλιείας στη Λωρίδα της Γάζας

Η πιο έντονη κλιμάκωση των εχθροπραξιών των τελευταίων μηνών στη Λωρίδ της Γάζας, καθώς το Ισραήλ έκλεισε την παράκτια ζώνη αλιείας του παλαιστινιακού θύλακα, μετά από μια νύχτα συγκρούσεων.
Ειδικότερα, έκλεισαν το Κερέμ Σαλόμ, το μοναδικό σημείο διέλευσης για εμπορεύματα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ, που έχει επιβάλλει αποκλεισμό στην περιοχή των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.
Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε νέες αεροπορικές επιδρομές το απόγευμα του Σαββάτου κατά θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών από τον παλαιστινιακό θύλακο στο ισραηλινό έδαφος.

Ακολούθησε η εκτόξευση δύο ρουκετών στο νότιο Ισραήλ από παλαιστίνιους μαχητές με τον στρατό να απαντά ότι το σύστημα εναέριας άμυνας του τις αναχαίτισε.
Ακόμα, ο στρατός υποστήριξε πως συγκρούσεις ξέσπασαν κατά μήκος του φράχτη προσθέτοντας ότι ομάδα ατόμων «έκαψαν ελαστικά, έριξαν εκρηκτικά και χειροβομβίδες στον φράκτη ασφαλείας και επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν».
Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αρκετές νυχτερινές επιδρομές εναντίον θέσεων του ισλαμικού κινήματος ως απάντηση στα εμπρηστικά μπαλόνια.
«Σε απάντηση, αεροσκάφη και μαχητικά στόχευσαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», συμπεριλαμβανομένων «υπόγειων υποδομών της Χαμάς», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. 
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές έχουν τηρήσει σε μεγάλο βαθμό μια άτυπη εκεχειρία και οι μάχες έχουν σταματήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου από την αρχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού.https://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μ-Λ ΚΚΕ: Όλοι στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό – Τετάρτη 15 Μαΐου στις 6.00μμ στο πάρκο Ελευθερίας

  Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού. Πάνω από 6 μήνες τώρα, το φασιστικό κράτ...