Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Στο φόντο της κρίσης τους... η νεολαία για άλλη μια φορά στο στόχαστρο!

 Διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού στη χώρα μας και ο φόβος για την υγεία και το μέλλον μας γιγαντώνονται. Και ενώ συμπληρώνονται ήδη πέντε μήνες με την χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση πανδημίας, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως όχι μόνο δεν δίνει δεκάρα για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται, αλλά είναι αποφασισμένη να υφαρπάξει ό,τι μπορεί από τον μόχθο του λαού. Είδαμε ποιες είναι οι διαθέσεις αυτού του σάπιου μηχανισμού όταν στοιβάζει τους εργαζόμενους μέσα στα ΜΜΜ και στους χώρους δουλειάς χωρίς μέτρα προστασίας, όταν αρνείται να ανοίξει κλίνες ΜΕΘ, να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, όταν κάνει διαγνωστικά τεστ με το σταγονόμετρο.

Και τώρα που ξεγυμνώνεται η υποκρισία του αφηγήματος περί επιστροφής στην κανονικότητα, αφήγημα που στήθηκε για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν (την βαριά βιομηχανία που πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι στα εποχικά επαγγέλματα) αποτινάσσει από πάνω της τις ευθύνες, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τη νεολαία. Αφορμή αποτελεί το… δακρύβρεχτο σποτάκι που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να... νουθετήσει την νεολαία που βγαίνει και διασκεδάζει αλόγιστα, που δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεων της, που ως νεολαία είναι φύσει ανεύθυνη.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις ευθύνες του κράτους για όσα υφίσταται ο λαός και να τα αποδώσει στην ατομική ανευθυνότητα του κοσμάκη είναι πάγια τακτική της. Παράλληλα η συκοφάντηση των νέων δεν είναι τυχαία. Το σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να φορτώσει στις πλάτες μας τα βάρη όλης αυτής της κρίσης, να εμπεδώσει στις συνειδήσεις του κόσμου το αφήγημα του τεμπέλη φοιτητή που τα θέλει όλα στο πιάτο(!). Μάλλον αυτό που ενοχλεί στην πραγματικότητα δεν είναι η νεολαία που θα βγει διασκεδάσει μέχρι τελικής πτώσεως. Άλλωστε αυτήν ακριβώς την πρόταση κάνει και στην ίδια τη νεολαία. Αυτό που ενοχλεί είναι η νεολαία που δεν φοβάται, που δεν καταπίνει αμάσητη το προπαγάνδα που εξαπολύεται από το κάθε τσιράκι στα ΜΜΕξαπάτησης. Ενοχλεί η νεολαία που δεν δίστασε να βγει και να διαδηλώσει, την ίδια στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Ενοχλεί η οργανωμένη πάλη της νεολαίας, η νεολαία που διαδηλώνει ενάντια στο τσάκισμα των δικαιωμάτων της!

Δεν φταίνε, λοιπόν, ο λαός και η νεολαία της χώρας για όλα αυτά τα πάνδεινα που βιώνουν. Το σύστημα γνωρίζει πολύ καλά ποιον στοχοποιεί. Στοχοποιεί το υποκείμενο εκείνο που όταν παλεύει μαζικά και οργανωμένα, όταν αντιστέκεται και βγαίνει στο δρόμο μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση. Γιατί πολύ απλά φοβάται την οργή μας. Γιατί γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή, ο λαός και οι λαοί παγκοσμίως είναι ένα καζάνι που βράζει.https://antigeitonies3.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...