Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Η βαρβαρότητα όσο δεν παίρνει απάντηση βαθαίνει και η μαυρίλα απλώνεται

 Στη Βραζιλία φασίστες επιχειρούν να επιτεθούν σε 10χρονη που βιάστηκε από το θείο της, και προχώρησε σε έκτρωση σε νοσοκομείο.

Η Λ. Αμερική χρόνο με το χρόνο θρηνεί εκατοντάδες γυναίκες που υπέστησαν βάρβαρες δολοφονίες.
Στην Αίγυπτο πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστός από το instagram ο ομαδικός βιασμός μιας κοπέλας σε ξενοδοχείο του Καϊρου από 6 άνδρες που όπως φαίνεται ανήκαν σε ιδιαίτερα ισχυρές οικογένειες της πόλης. Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου περιστατικού, μαζί με τη σύλληψη ενός φοιτητή που φαίνεται να είχε επιτεθεί και να είχε βιάσει αρκετές γυναίκες, πάνω από 400 καταγγελίες γυναικών ανακοινώθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών.


Στην Πολωνία η κυβέρνηση μέσα στην καραντίνα ψήφισε νόμο για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

Στην Ελλάδα πριν από ένα χρόνο η Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε την ημέρα του αγέννητου παιδιού.

Και η λίστα σε όλο τον κόσμο δε θα χει τελειωμό..

Δεν είναι ζήτημα μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης, ούτε μπορεί μια εναλλακτική διαχείριση του αστικού κράτους να βάλει φρένο σε όλη αυτή τη μαυρίλα. Δεν είναι ένα ξεκομμένο έμφυλο ζήτημα. Είναι ζήτημα ενός συστήματος που είναι σάπιο ως το μεδούλι. Που αναπαράγει την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα. Που προωθεί τον κανιβαλισμό, κι εχθρεύεται κάθε τι αλληλέγγυο. Που εμπεδώνει στη μεγάλη πλειοψηφία τα πιο σάπια κοινωνικά πρότυπα, που διαιωνίζει την ανισοτιμία της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα. Είναι ζήτημα ενός συστήματος που βρωμάει από παντού θάνατο.

Δεν είναι αυτό το μέλλον κανενός και καμιάς μας. Η μαυρίλα πάει πίσω μόνο όταν εμείς βγαίνουμε μπροστά. Όλες και όλοι μαζί μια γροθιά να διεκδικήσουμε τις ζωές που μας κλέβουν.

*Η φωτογραφία είναι τη στιγμή που φεμινίστριες στη Βραζιλία χρησιμοποιούν τα σώματά τους ως ασπίδα για να προστατεύσουν το νοσοκομείο απ' την επίθεση των ακροδεξιών.https://antigeitonies3.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μ-Λ ΚΚΕ : Κυριακή 28 Απρίλη στην Πλατεία Καισαριανής και πορεία στο Σκοπευτήριο

Το Μ-Λ ΚΚΕ, 80 χρόνια από την ανυπέρβλητη θυσία των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Καισ...