Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στρατιωτική θητεία: Υποχρεωτική στράτευση στα 18 – Αύξηση κατά τρεις μήνες στο Στρατό Ξηράς

stratos

Επί τάπητος η αύξηση κατά τρεις μήνες της θητείας στον Στρατό Ξηράς για να εξισωθεί με εκείνη στους υπόλοιπους κλάδους, στο τραπέζι όμως και η υποχρεωτική στράτευση στα 18

Νέα δεδομένα για τους νεοσύλλεκτους δημιουργεί η προαναγγελία του πρωθυπουργού για δωδεκάμηνη θητεία σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα η αύξηση της θητείας έχει τεθεί εμφατικά από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οριστικές αποφάσεις για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο αναμένονται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν αποκλείεται να επηρεάσει και όσους έχουν ήδη καταταγεί με την τελευταία σειρά κατάταξης.
«Τα τελευταία χρόνια περίπου 700.000 νέοι άνθρωποι έφυγαν στο εξωτερικό. Ένας αριθμός από αυτούς θα επιλέξει την την ανυποταξία. Κάθε χρόνο έχουμε γύρω στις 10.000-12.000 απαλλαγές είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους ανυποταξίας» σημειώνει στο Open TV o Λάμπρος Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α.
Στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση για την καθιέρωση της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18  κατά τα πρότυπα του Ισραήλ και της Κύπρου. Αυτό το ενδεχόμενο δεν απορρίπτεται αλλά θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος και συζήτηση ώστε ο πρωθυπουργός να ανάψει το «πράσινο» φως για την οριστική έγκρισή του. Οι κυοφορούμενες αλλαγές θα δίνουν βαρύτητα στη δυνατότητα οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν ψηφιακές πιστοποιημένες δεξιότητες, και να συμπληρώνουν τα βιογραφικά τους για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
με πληροφορίες από: ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεσιτάλ Πιπιλή – Λοβέρδου: “Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι” και “δεν πεθαίνουνε κιόλας”

Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ (vid)

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, μιας χώρας – μέλος του ΝΑΤΟ κι ο στενότερος συμμάχος των ΗΠΑ, αποτελεί απειλή και όχι εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχήΟι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (ακούστε το ηχητικό στο τέλος) ότι δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών» στην Ανατoλική Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!),αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ ως «απάντηση» στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή.Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖΟι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε από τη ΝΔ,…

Ανδρέας Συγγρός: O «εθνικός τοκογλύφος» που συγκέντρωσε αμύθητα πλούτη & το αστικό κράτος τον τίμησε «εθνικό ευεργέτη»

«Δυστυχισμένοι Αρβανίτες της Αττικής, πού να ξέρετε πως τα έργα και οι δωρεές του Συγγρού, το πιο πολύ είναι ιδρώτας και αίμα δικό σας Κακόμοιροι αγρότες που σας μαθαίνουν στα σχολεία ένα σωρό παραμύθια για τους “μεγάλους ευεργέτες του Εθνους”, πού να ξέρετε πως οι Τοσίτσηδες, οι Ζαππαίοι, οι Μπενάκηδες, οι Αβέρωφ, οι Ζωγράφηδες, οιΒαλλιάνοι, οι Μαρασλήδες και τράβα κορδέλα, ήταν σκληροί εκμεταλλευτές των αγροτών και εργατών της Αιγύπτου, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ρωσίας…»….