Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κήρυξαν στρατιωτικό νόμο, στο όνομα της δημόσιας υγείας, που κείτεται στα ράντσα και αργοπεθαίνει γιατί φοβούνται την άσβεστη μνήμη

 πολυτεχνείο polytexneio_0


ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΤΡΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Η ταινία αυτή φτιάχτηκε το 2012 για να γίνει ακόμη ένα, από τα πολλά σχολικά μας αφιερώματα, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ήταν μια χρονιά, με τη χώρα να βρίσκεται ήδη στο στόμα της Σκύλλας του ΔΝΤ και στα πλοκάμια της Χάρυβδης, μιας ντροπιαστικής αστικής δημοκρατίας, που δεν έχει πια κανένα φύλλο συκής, για να καλύπτει την άσχημη γύμνια της. Χιλιάδες αυτοκτονίες που ισοδυναμούν με δολοφονίες, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, φτώχεια, εξώσεις, λουκέτα και άγρια καταστολή.

Μια αστική δημοκρατία, απότοκο όλων των δικτατοριών που σάρωσαν ένα αιώνα, έστειλαν στα ξερονήσια και στις φυλακές τον ανθό αυτής της χώρας που πάλεψε για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με τρύπια άρβυλα απέναντι στη σιδερόφρακτη Βέρμαχτ και ψυχή βαθιά απέναντι σε δικτάτορες και ρουφιάνους. Χούντες και κάλπικες δημοκρατίες μπούκωσαν πλούτο όλο τον κατιμά, δοσίλογων στην Κατοχή και συνεργατών στις χούντες. Απανωτές δικτατορίες και ‘δημοκρατίες’ στα κάγκελα, με εντεταλμένους αρχηγίσκους μιας χρήσης, τσάκισαν το φρόνημα ενός ελεύθερου λαού και έκαναν τη χώρα, την πιο καταπατημένη άκρη των ματωμένων Βαλκανίων.

Το Πολυτεχνείο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ. Δεν είναι μια επιμνημόσυνη δέηση γιατί δεν έχει πεθάνει. Κανένας δεν φοβάται τους νεκρούς. Η σημερινή φάρα ακροδεξιών αποπλυμάτων που παριστάνει ότι κυβερνά εκτελώντας εντολές και φουσκώνοντας τους λογαριασμούς της σε Ελβετικές θυρίδες κήρυξε στρατιωτικό νόμο, στο όνομα της δημόσιας υγείας, που κείτεται στα ράντσα και αργοπεθαίνει γιατί φοβάται αυτή την άσβεστη μνήμη, γιατί φοβάται ένα ιστορικό ορόσημο που μας συνεγείρει σχεδόν μισό αιώνα, γιατί ξέρει πως ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.

Νίνα Γεωργιάδου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεσιτάλ Πιπιλή – Λοβέρδου: “Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι” και “δεν πεθαίνουνε κιόλας”

Ανδρέας Συγγρός: O «εθνικός τοκογλύφος» που συγκέντρωσε αμύθητα πλούτη & το αστικό κράτος τον τίμησε «εθνικό ευεργέτη»

«Δυστυχισμένοι Αρβανίτες της Αττικής, πού να ξέρετε πως τα έργα και οι δωρεές του  Συγγρού , το πιο πολύ  είναι ιδρώτας και αίμα δικό σας .  Κακόμοιροι αγρότες που σας μαθαίνουν στα σχολεία ένα σωρό παραμύθια για τους “μεγάλους ευεργέτες του Εθνους”, πού να ξέρετε πως οι  Τοσίτσηδες,  οι  Ζαππαίοι , οι  Μπενάκηδες , οι  Αβέρωφ , οι  Ζωγράφηδες , οι Βαλλιάνοι , οι  Μαρασλήδες  και τράβα κορδέλα,  ήταν σκληροί εκμεταλλευτές των αγροτών και εργατών της Αιγύπτου, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ρωσίας…» ….

Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ (vid)

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, μιας χώρας – μέλος του ΝΑΤΟ κι ο στενότερος συμμάχος των ΗΠΑ,  αποτελεί απειλή και όχι εγγύηση  για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (ακούστε το ηχητικό στο τέλος) ότι  δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών»  στην Ανατoλική Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!), αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την  αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ  ως «απάντηση»  στην τουρκική προκλητικότητα  στην περιοχή. Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ Οι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε