Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Είσαι εθελοντής αιμοδότης; Κουβαλάς και τον «Ριζοσπάστη»; Πρόστιμο!


 Μια ακόμα μέρα… δόξας για την αστυνομία του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μόλις χθες δήλωσε ότι η αστυνομία του είναι «λιγότερη βίαιη» και τη χαίρεται ο κόσμος στις γειτονιές !

 
Εθελοντής αιμοδότης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ημεροδρόμου», χθες πήγε στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Έδωσε αίμα, σε μια τόσο δύσκολη εποχή όπως η πανδημία. Έφυγε από το νοσοκομείο με τη συγκοινωνία. Στη διαδρομή, στο τρόλεϊ που επέβαινε, λίγο πριν τη στάση του Ρουφ, έγινε έλεγχος από την αστυνομία η οποία αναζητούσε «παραβάτες» των μέτρων για τον κορωνοϊό, που προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αστυνομική τρομοκρατία των προηγούμενων ημερών, στο τμήμα Μεταγωγών στη Νίκαια. 
 
Οι αστυνομικοί στην αδυναμία να εντοπίσουν τους «τρομοκράτες» ξέσπασαν στους επιβάτες του τρόλει. Ανάμεσα τους και ο εθελοντής αιμοδότης, ο οποίος εξήγησε ότι γυρνούσε από το νοσοκομείο όπου είχε δώσει αίμα, δείχνοντας το σχετικό sms, αλλά και το χέρι του. Ζήτησε, μάλιστα, να επιβεβαιωθεί το γεγονός από το νοσοκομείο.
 
Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν έδωσαν καμία σημασία, αλλά εκεί που άφρισαν ήταν όταν «εντόπισαν» πως ο αιμοδότης κρατούσε και τον «Ριζοσπάστη»! Μετά, δε, τον έλεγχο που ακολούθησε και αφού «ανακάλυψαν» ότι εκτός από τον «Ριζοσπάστη» είχε μαζί του και κουπόνια του ΚΚΕ, η οργή τους ξεχείλισε! Του απευθύνθηκαν, δε, με τα τα παρακάτω λόγια: «Τι δουλειά έχεις να πηγαίνεις στο νοσοκομείο με αυτά;», εννοώντας τον «Ριζοσπάστη» και τα κουπόνια του ΚΚΕ…  
 
Το αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά ήταν να του κόψουν πρόστιμο 300 ευρώ για μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αν και ο εθελοντής αιμοδότης φορούσε συνεχώς μάσκα, και για άσκοπη μετακίνηση, αν και τους είχε εξηγήσει – και μέσω του sms που τους επέδειξε – για ποιο λόγο είχε μεταβεί στο νοσοκομείοΠιθανώς, ανάμεσα στα άλλα που τους ενόχλησαν ήταν ότι η μάσκα, που διαρκώς φορούσε, έγραφε επάνω: «ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ».
 
Κατόπιν, ο εθελοντής αιμοδότης επέστρεψε στο νοσοκομείο για να παραλάβει από τους γιατρούς όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τον λόγο της μετακίνησης του και για το γεγονός ότι είχε δώσει αίμα. Εκεί, οι γιατροί του νοσοκομείου επικοινώνησαν με τον αστυνομικό διοικητή, αναφέροντάς του τα πραγματικά περιστατικά και ζητώντας να ακυρωθεί το πρόστιμο στον εθελοντή αιμοδότη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γιατροί η απάντηση που έλαβαν είναι αδύνατον να μεταφερθεί διότι ήταν ακατάληπτη!
 
Να τους χαίρεστε κύριε  Μητσοτάκη και κύριε Χρυσοχοΐδη και να σας χαίρονται κι αυτοί! 
 
Επιστολή – καταγγελία του εθελοντή αιμοδότη Αποστόλη Δημακόπουλο
 
Ο εθελοντής αιμοδότης, με επιστολή – καταγγελία προς  τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη (η επιστολή δημοσιεύεται στον 902.gr) περιγράφει αναλυτικά τι συνέβη: 

«Κύριοι υπουργοί,

Στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών «Να μην αφήσουμε καμία ζωή να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος», ειδικά τώρα στην περίοδο της πανδημίας, ξεκίνησα χτες από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας για να δώσω κι εγώ ένα «χεράκι βοήθειας» στους ήρωες υγειονομικούς, όπως εσείς τους αποκαλείτε.

Στους ήρωες υγειονομικούς που στο πρώτο κύμα της πανδημίας μας καλούσατε να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια μας. Σε αυτούς που από το πρώτο κύμα της πανδημίας δε θέλανε το υποκριτικό σας χειροκρότημα, το μόνο που σας ζητούσανε είναι να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στον «πόλεμο» που λέτε ότι βρισκόμαστε. Σε αυτούς που επιστρατεύσατε ΜΑΤ, ξύλο και χημικά επειδή διεκδικούσαν «τα όπλα» για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Στην επιστροφή μου από το νοσοκομείο μετά την αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ σταμάτησαν το τρόλεϊ (κάποιον έψαχναν). Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω για να διαπιστώσουν αν φοράμε τις απαραίτητες μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό sms και τον επίδεσμο με το σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Σαν «ταύροι σε υαλοπωλείο» έπεσαν τα μάτια τους στη μάσκα, όπου αναγράφεται «ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ». Άρχισαν το σωματικό έλεγχο και το ξεψάχνισμα της τσάντας, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας…

Και βρήκαν… «ενοχοποιητικό» στοιχείο: τον «Ριζοσπάστη»! Στη συνέχεια άρχισαν τις ειρωνείες, λέγοντάς μου πως δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο με αυτά τα πράγματα (τον «Ριζοσπάστη»!). Κι έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες μου το «κατηγορητήριο» είχε στηθεί: Πρόστιμο Covid 300 ευρώ!

Κύριοι υπουργοί δεν σας παρεξηγώ, σας καταλαβαίνω κιόλας, είναι ξεκάθαρη η στάση σας. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη «μπουκώνετε» από τη μία με ζεστό χρήμα και κάθε είδους ενισχύσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους για να κόβετε από την ικανοποίηση των αναγκών μας. Εμάς, που τρέμουμε μη τυχόν και αρρωστήσουμε και δεν έχουμε ΜΕΘ, αφού εσείς καταντήσατε έτσι το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας. Εμάς, που για να πάμε στη δουλειά μας «σαρδελοποιούμαστε» στα ΜΜΜ και το μόνο μας όπλο είναι η ατομική ευθύνη. Εμάς, που στέλνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία σε 27αρια τμήματα. Εμάς, που μένουμε άνεργοι, με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα για να δίνετε παχυλές επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εντείνετε την καταστολή ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα για να κρύψετε τις εγκληματικές σας ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, για να φορτώσετε ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση.

Κύριοι της κυβέρνησης σας ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Σας δηλώνουμε ότι η μάσκα μας δεν είναι φίμωτρο, η φωνή μας δεν θα σιωπήσει, δε θα συμβιβαστεί».

Αποστόλης Δημακόπουλος,https://www.imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...