Μεγάλη διασπορά κορονοϊού φαίνεται να υπάρχει στην Δ’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν», σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου. Όπως αναφέρει ο ίδιος η διασπορά φέρεται να υπάρχει, λόγω της μη διενέργειας τεστ των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο κατά την εφημερία.

Σε μια σοβαρή καταγγελία αναφορικά με διασπορά του κορονοϊού στη Δ΄ Παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν», προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει, στην εν λόγω κλινική, βρέθηκαν θετικοί στον ιό, εννέα νοσηλευόμενοι ασθενείς, μια γιατρός και μια νοσηλεύτρια. Ακολούθως όπως σημειώνει, «οι ασθενείς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε κλινική κορονοϊού. Οι υπόλοιποι 14 ασθενείς των οποίων τα τεστ είναι αρνητικά παραμένουν στη κλινική. Χθες η εν λόγω κλινική στην εφημερία ήταν κλειστή. Τα τεστ του υπόλοιπου προσωπικού της κλινικής αρνητικά», αναφέρει για να συμπληρώσει ότι «συνεχίζουν όμως οι συνάδελφοι να εργάζονται παρότι εκτέθηκαν στον ιό. Δεν βγήκαν σε καραντίνα αν και τα τεστ στην αρχή μπορεί να ξεγελάνε».

Σε σχέση δε, με την αιτία της διασποράς, αυτή φέρεται να είναι «η μη διενέργεια τεστ κορονοϊού σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στην εφημερία. Ειδικά τώρα με τα περιστατικά εποχικής γρίπης που προσέρχονται στα τεπ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος συμπληρώνει πως «χθες στο Αττικό έγιναν 135 εισαγωγές. Οι εννέα εξ αυτών ήταν περιστατικά κορονοϊού. Οι εισαγωγές στην προ κορονοϊού εποχή ήταν περί τις 230 σε κάθε εφημερία. Τα ράντζα όμως ράντζα. Σήμερα το πρωί αναπτύχθηκαν περί τα 40 ράντζα».

πηγή: The Press Project