Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Για τους τρεις νεκρούς εργαζόμενους και τον βαριά τραυματισμένο στην Εύβοια

 Nέο εργοδοτικό έγκλημα στην Εύβοια – Έξω οι όμιλοι και εργολάβοι από την ΔΕΗ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Δολοφονίες και όχι «ατύχημα» ήταν ο χαμός των τριών εργαζομένων στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Εύβοια. Οι τρεις νεκροί συνάδελφοί μας, όπως και ένας ακόμα βαριά τραυματισμένος, εργάζονταν σε συνεργείο του Άκτορα, εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ.

Η μακάβρια λίστα στο συγκεκριμένο κλάδο και σε άλλους χώρους των ΔΕΚΟ όπως και του ιδιωτικού τομέα, μεγαλώνει συνεχώς. Στην ενέργεια, στα πετρέλαια, στην καθαριότητα, στις κατασκευές, πέφτουν κορμιά εργατών ως θυσία στο βωμό του «εκσυγχρονισμού» της εργασίας, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του κέρδους.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πλήρους απαξίωσης των υπηρεσιών της ενέργειας και της διάλυσης της ΔΕΗ. Αυτά είναι τα…καλά της απελευθέρωσης και των συνθηκών και όρων που επέβαλλαν στον κλάδο μικρομεσαίοι και μεγάλοι εργολάβοι. Πρώτα ήταν ο Καλογρίτσας και η ΤΕΡΝΑ, τώρα είναι ο Άκτορας. Εντατικοποίηση, έλλειψη μέτρων προστασίας, ευελιξία, συνεργεία χωρίς την απαραίτητη εμπειρία και ειδίκευση, δουλειά χωρίς επίβλεψη, είναι ο κανόνας. Ακριβό ρεύμα, διακοπές σε σπίτια άνεργων και φτωχών οικογενειών, συνεχόμενα μπλακ άουτ, είναι η καθημερινή κατάσταση που βιώνει η πλειονότητα της κοινωνίας.

Θα βγουν πάλι να πανηγυρίσουν για την ανάκαμψη και τα κέρδη τους; Διώξανε τους «τεμπέληδες» και φέρανε σκλάβους να δουλεύουν με το χάρο από πάνω τους, νύχτα με νύχτα; Αυτές είναι οι χιλιάδες νέες θέσεις που οραματίζονται κυβέρνηση και κεφάλαιο;

Συνάδελφοι-ες, η οργή ξεχειλίζει. Μην τους περάσει.

• Να αποδοθούν οι ευθύνες στο ΔΕΔΔΗΕ και στον εργολάβο. Να πεταχτούν έξω όλοι οι όμιλοι και να πάρουμε πίσω τη ΔΕΗ.

• Μόνιμες προσλήψεις, σταθερή εργασία, αυστηρά μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μ-Λ ΚΚΕ: Όλοι στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό – Τετάρτη 15 Μαΐου στις 6.00μμ στο πάρκο Ελευθερίας

  Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού. Πάνω από 6 μήνες τώρα, το φασιστικό κράτ...