Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Οι ρατσιστές αποφασίζουν: «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ…»

 «Στην ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν να καταργήσουν σχεδόν πλήρως την πολιτογράφηση και είπαν συνάμα να μας δουλέψουν και λίγο πασχαλιάτικα του 2021» καταλήγει.

Ο καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος εξηγεί τι περιλαμβάνει η νέα υπουργική απόφαση ως τεκμήρια για την οικονομική και κοινωνική ένταξη του αλλοδαπού που αιτείται την ελληνική ιθαγένεια.  

Όπως εξηγεί ο Δ. Χριστόπουλος αναλυτικά:

Δημοσιεύθηκε υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται τα τεκμήρια από τα οποία συνάγεται η οικονομική και κοινωνική ένταξη των αιτούντων πολιτογράφηση. Εδώ προβλέπεται ότι “για όσους απαιτείται να συμπληρώνουν δώδεκα έτη πρέπει να αποδεικνύουν επαρκές εισόδημα για τουλάχιστον τα τελευταία 7 έτη πριν την υποβολή της αιτήσεως.” Ο νομοθέτης ζητάει δηλαδή από έναν αλλοδαπό να μην έχει περιέλθει ΠΟΤΕ σε καθεστώς ανεργίας την τελευταία εφταετία προκειμένου να μπορεί να είναι εκλόγιμος προς πολιτογράφηση.

Αμέσως όμως μετά προβλέπεται το πιο αμίμητο. Ότι “για τους αιτούντες αλλοδαπούς που έχοντας υποβάλει αίτηση με την προ ισχύουσα διάταξη του άρθρου 25 του ν. 3838/2010 (Α’ 49) απαιτείται να συμπληρώνουν πέντε έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του ανωτέρω νόμου (24-3-2010) πρέπει να αποδεικνύουν επαρκές εισόδημα για πέντε τουλάχιστον έτη που να αφορούν στη χρονική περίοδο από το έτος 2015 και εντεύθεν.” 

Εδώ πραγματικά η κυνική φαντασία του νομοθέτη ξεπερνάει κάθε όριο: ένα κράτος το οποίο δηλώνει χωρίς ενδοιασμό ότι ακόμη δεν έχει εξετάσει αιτήσεις πολιτογράφησης που ανατρέχουν σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 11 ετών πίσω (πριν το 2010 δηλαδή) μετακυλίει τις υποχρεώσεις των ανθρώπων αυτών μια δεκαπενταετία μετά σαν να μην έγινε τίποτε. Κράτος δικαίου με τα όλα του!

Σαν να λέει δηλαδή:

“Εντάξει δε με νοιάζει τι κάνατε τότε που νομίμως υποβάλλετε αίτηση αν είστε εδώ από το 1995. Δεν φταίω εγώ που δεν έκανα τίποτε όλα αυτά τα χρόνια. Ξένοι είστε εξάλλου, ξένοι θα μείνετε. Αυτό που με νοιάζει 20 χρόνια μετά, σαν δεήσω να εξετάσω την αίτησή σας, είναι να έχετε αυτά που εγώ ζητάω τώρα, ειδάλλως κόβεστε πριν ξεκινήσετε. Έλληνες γεννιέστε, δεν γίνεστε.”

Έτσι θα το έλεγε εξάλλου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Αλλιώς το λέει ο Μάκης Βορίδης: https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2021/04/eggr29845-20210416.pdf fbclid=IwAR232wMNOmOk_rt7MDGp4T2ZOCT51FuTmLCrtR7RtQXSDAXVeGBe1rO43jg 

Απλώς στην ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν να καταργήσουν σχεδόν πλήρως την πολιτογράφηση και είπαν συνάμα να μας δουλέψουν και λίγο πασχαλιάτικα του 2021.

 Πηγή: www.rosa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μ-Λ ΚΚΕ : Κυριακή 28 Απρίλη στην Πλατεία Καισαριανής και πορεία στο Σκοπευτήριο

Το Μ-Λ ΚΚΕ, 80 χρόνια από την ανυπέρβλητη θυσία των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Καισ...