Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Κυβέρνηση καταστροφής


Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του πετάνε από καταστροφή σε καταστροφή. Και μόνο τα γεγονότα της τελευταίας βδομάδας φτάνουν για να επιβεβαιώσουν τραγικά αυτή την αλήθεια.

Την περασμένη Τετάρτη ξέσπασε η φωτιά στα Γεράνεια και μέσα στις επόμενες μέρες έκαψε 70 000 στρέμματα. Ολοκληρώθηκε η καταστροφή ενός πανέμορφου και πολύτιμου ορεινού όγκου δίπλα στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας. 

Δεν ξέσπασε σε κάποιο απόμακρο σημείο. Η πτήση από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπου σταθμεύουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης διαρκεί ελάχιστα λεπτά. Ωστόσο, σύμφωνα με τις επίσημες κυβερνητικές δικαιολογίες, η κυβέρνηση δεν είχε προλάβει να ενοικιάσει πυροσβεστικά αεροπλάνα, γιατί η αντιπυρική περίοδος δεν είχε ξεκινήσει ακόμα! Φέτος ο καιρός με την ανομβρία επιτάχυνε, λένε, την έναρξη των ετήσιων πυρκαγιών του καλοκαιριού! Αυτό που δεν λένε είναι ότι η επίσημη κυβερνητική πολιτική υποστηρίζει πως δεν χρειαζόμαστε καλύτερες πυροσβεστικές υπηρεσίες αλλά περισσότερες ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές…

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Χαρδαλιάς είχε γυρίσει την πλάτη στα Γεράνεια και ταξίδευε στο Αιγαίο για να …εγκαινιάσει κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, ο προϊστάμενός του υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., ο Χρυσοχοΐδης ξεκινούσε εκστρατεία για να σφραγίσει το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Πρώτα έβαλε να χτίσουν την είσοδο, ύστερα έστειλε ενισχύσεις για να κάνουν το φραγμό της εισόδου σιδερόφρακτο. Και τις δυο φορές απέτυχε μπροστά στην άμεση κινητοποίηση των ανθρώπων της Τέχνης και των συμπαραστατών.

Υποκριτές

Και όλα αυτά ταυτόχρονα και παράλληλα με τη στήριξη που δίνει η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ στον Νετανιάχου και στα εγκλήματά του σε βάρος άμαχων Παλαιστίνιων ακόμη και μέσα στις πόλεις του Ισραήλ. Όπως πάντα, ο Μητσοτάκης έτρεξε να κουκουλώσει όλα αυτά τα αίσχη πίσω από τις λεγόμενες «αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού» υψώνοντας τα λάβαρα της ΕΕ ενάντια στον Λουκασένκο για την «κρατική αεροπειρατεία» σε βάρος της Ryanair και της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

Τι υποκρισία! Πριν από μια επταετία, βασικές κυβερνήσεις της ΕΕ όπως της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Αυστρίας είχαν συνεργαστεί για να αναγκάσουν όχι ένα αεροπλάνο μιας ιδιωτικής εταιρείας αλλά το προεδρικό αεροσκάφος του Έβο Μοράλες της Βολιβίας να προσγειωθεί στη Βιέννη για να ελέγξουν αν έκρυβε εκεί τον δημοσιογράφο Έντουαρντ Σνόουντεν, τον οποίο καταζητούσαν για τις αποκαλύψεις που είχε κάνει.

Οι εργάτες της Λευκορωσίας που αγωνίζονται για να απαλλαγούν από τον Λουκασένκο δεν έχουν τίποτε να ελπίζουν από τις μανούβρες της ΕΕ. Εμείς εδώ το ξέρουμε πολύ καλά καθώς τα επιτελεία των Βρυξελλών έχουν αναγορεύσει τον Μητσοτάκη σαν «τον πιο καλό τον μαθητή» επειδή τους κάνει όλα τα χατήρια, από την «πράσινη ανάπτυξη» που καίει τα δάση μέχρι τα στρατόπεδα θανάτου για τους πρόσφυγες που περνάνε τα σύνορα της ΕΕ-φρούριο.

Η ελπίδα απέναντι στην κυβέρνηση της καταστροφής βρίσκεται στους αγώνες μας, στην κλιμάκωση και τον συντονισμό τους. Η πανεργατική απεργία στις 3 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη που θέλει να απλώσει την καταστροφή σε κάθε χώρο δουλειάς είναι η πιο άμεση και αποτελεσματική απάντηση.https://ergatiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μ-Λ ΚΚΕ : Κυριακή 28 Απρίλη στην Πλατεία Καισαριανής και πορεία στο Σκοπευτήριο

Το Μ-Λ ΚΚΕ, 80 χρόνια από την ανυπέρβλητη θυσία των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Καισ...