Γεωργιάδης για τις εικόνες ντροπής στη Ρόδο: «Δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει» – Παραβάσεις διαπιστώνει το υπ. Ναυτιλίας

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τις εικόνες ντροπής με εργαζόμενο σε beach bar στη Ρόδο σχεδόν να κολυμπάει για να παραδώσει την παραγγελία, πως «ζήτησα άμεσο έλεγχο από την επιθεώρηση εργασίας. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δε διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει».

    Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, τονίζει στο enikos.gr ότι «μπορεί μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση να μην βρέθηκαν παραβιάσεις όσον αφορά στα εργασιακά, ώστε να δικαιολογείται κάποιο διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο, υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων. Δεν μπορεί ένας εργαζόμενος να μπαινοβγαίνει στο νερό επί οκτώ ώρες, θα πάθει υποθερμία, ενώ αν συμβεί κάτι, είναι πολύ πιο δύσκολα διαχειρίσιμη η κατάσταση μέσα στο νερό».

    Επιπλέον, το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει πως «κατόπιν εντολής του υπουργού, το Λιμεναρχείο Ρόδου προέβη σε έλεγχο στην εν λόγω επιχείρηση, στην περιοχή Αγία Μαρίνα, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο. Επιβλήθηκαν σχετικά πρόστιμα. Ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.05.2023 και 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί σχετικές δικογραφίες».

    πηγή:thepressproject.gr