Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

«Αντίμετρα»... ενίσχυσης των εργοδοτών

Τα περίφημα “αντίμετρα” είναι όρος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε και χρησιμοποιεί συστηματικά πλέον κάθε φορά που περνά αντιλαϊκά μέτρα, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι δήθεν τα σκληρά μέτρα θα αντισταθμιστούν με φιλολαϊκά αντίμετρα.
Με τον όρο κυρίως περιγράφει κάποια ψίχουλα ελεημοσύνης που μοιράζει στα πιο εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα, με τη μορφή επιδομάτων.
Τώρα, μαζί με τη νέα αυταπάτη που καλλιεργεί η κυβέρνηση περί “εξόδου από τα μνημόνια”, πλασάρει και ένα νέο είδος “αντίμετρα” που εμφανίζει ως φιλεργατικά, αλλά είναι εξόφθαλμα φιλεργοδοτικά!

Πρόκειται για κίνητρα που ετοιμάζεται να προσφέρει στους εργοδότες με στόχο, δήθεν, την αύξηση της απασχόλησης. Τα κίνητρα αυτά περιγράφονται σε σχετικό άρθρο του τελευταίου πολυνομοσχεδίου «Κίνητρα για την ενίσχυση των θέσεων απασχόλησης» και αφορούν στην πρόβλεψη φοροελάφρυνσης για όσους εργοδότες “επενδύουν” στο ανθρώπινο δυναμικό. Ουσιαστικά, αυτοί οι εργοδότες προνομιακά θα απολαμβάνουν έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεών τους, αν προσλάβουν νέους κάτω των 30 ετών ή μακροχρόνια ανέργους, όσοι δηλαδή είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για πάνω από 12 μήνες.
Το όφελος θα είναι διπλό για τον εργοδότη, καθώς πέραν της μείωσης της φορολογίας που θα προκύψει από τέτοιου είδους προσλήψεις, θα προκύψει και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές είναι απότοκο του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος.
Πρόκειται το δίχως άλλο για συντήρηση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες συστηματικά μείωναν τα κονδύλια επιδότησης των ανέργων και τα προωθούσαν στην επιδότηση των εργοδοτών για να ...προσλαμβάνουν φτηνούς εργαζόμενους.
 Στην ίδια λογική κινείται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συντείνοντας στην επέκτασή της, καταδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι κύριο μέλημά της είναι πώς θα ενισχύσει τους εργοδότες με επιπλέον φοροελαφρύνσεις και μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, με μάσκα τέτοιου είδους προσλήψεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...