Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Το ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ: Καλλιέργεια αυταπατών και φυγομαχία απ' το παρόν στο... σοσιαλιστικό μέλλον

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Λάρυμνας, με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για το ρόλο της ΛΑΡΚΟ και την αξιοποίηση της επιχείρησης “προς όφελος των εργαζομένων, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών” μέσω της “αξιοποίησης του μεταλλευτικού πλούτου της χώρας”.
Μιας αξιοποίησης που θα γίνει στο πλαίσιο του Ενιαίου Κρατικού Φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας, που αποτελεί τη μοναδική “βιώσιμη λύση”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, που ανήκει στο ΠΑΜΕ και στο ΕΚΛ (το ένα από τα δύο εργατικά κέντρα του νομού, που ελέγχεται από το ΚΚΕ).

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτω από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαξιώνει τη ΛΑΡΚΟ και προσπαθεί να την ξεπουλήσει, ενώ κάποιος θα περίμενε να ακούσει προτάσεις για οργάνωση κινητοποιήσεων και αγώνων που θα αντιπαλέψουν τα κυβερνητικά σχέδια, οι δυνάμεις του ΚΚΕ με τον ενιαίο κλπ «φορέα» τους, αναπαράγουν από τη μια τις ρεφορμιστικές αντιλήψεις για κοινωνικοποιήσεις και κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, μέσα στον καπιταλισμό, ως προϋπόθεση για να σωθεί η ΛΑΡΚΟ.
Την ίδια στιγμή, από την άλλη μεριά, στην ομιλία του ο γραμματέας του ΚΚΕ περιέγραψε με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια το ρόλο της ΛΑΡΚΟ στην Εργατική – Λαϊκή εξουσία, που ευαγγελίζεται το ΚΚΕ.
Τελικά σύμφωνα με τα λεγόμενα Κουτσούμπα, η ΛΑΡΚΟ θα σωθεί μόνο στην Εργατική - Λαϊκή Εξουσία και όχι με τους αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...