Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Με άλλη ματιά - ΤΡΕΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΔΕΞΙΑ, ΔΥΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Κρατάτε βήμα σταθερό!
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!
Για το μεταπολιτευτικό κράτος το ζήτημα των «σχέσεων» Εκκλησίας -Κράτους, έχει γίνει σαν το Ανατολικό Ζήτημα. Για να μην θυμηθούμε πως το κουβάρι, Εκκλησίας -Κράτους, κρατάει από την Επανάσταση του 1821.
Ωστόσο, το 1930, η εκκλησιαστική περιουσία καταγράφηκε! Το 1987, με νόμο του Τρίτση, αποφασίστηκε ξανά -μανά, η καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας. Έκτοτε, 31 χρόνια μετά, ουδέν νεώτερο από το ...Ανατολικό Ζήτημα. Βεβαίως, από τότε, η επιστήμη και η τεχνολογία κάλπασαν. Οι αεροφωτογραφίες μπήκαν για καλά στη ζωή μας. Είναι απαιτητές για κάθε τακτοποίηση μικροαυθαιρέτου και μάλιστα το κράτος τις ζητάει από κάθε ιδιοκτήτη. Άσε, δε, τους δορυφόρους. Σου λένε: βλέπεις εκείνη τη σπηλιά; Τρεις σπηλιές δεξιά, δυο αριστερά και απέναντι είναι η σπηλιά του Μπιν Λάντεν. Ε! Λοιπόν ούτε οι δορυφόροι τα κατάφεραν να βοηθήσουν να καταγραφεί η περιουσία της Εκκλησίας. Ποια τεχνολογία και κουραφέξαλα. Εδώ πρόκειται για καθαρό θαύμα!

Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, αστών και όχι αντιχριστιανών σχολιαστών, φέρουν την περιουσία των ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια ευρώ. ΝΠΔΔ, ως γνωστόν είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, και η Εκκλησία και οι Μητροπόλεις της, κατέχουν περί τα 10.000 τέτοια. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη, αμύθητη περιουσία των περίπου 2.500 μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν, λοιπόν, την εκκλησιαστική περιουσία.
Πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ, λέει, θα κοστίσει η καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Πρόκειται για διαδικασία που απαιτεί δύσκολα βήματα ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο, και άρα θα είναι χρονοβόρος», πληροφορία εκ του Τύπου. Αιωνιοβόρος θα λέγαμε, καθώς πλησιάζουν τα 200 χρόνια από την ίδρυση του προβλήματος.
Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, η υπόθεση έχει πολύ ψωμί, που σε θαύμα, ισαξίου αυτού του γάμου της Κανά, το ψωμί, μετατράπηκε σε Ευρώ.
Όλα αυτά σχολιάστηκαν και σχολιάζονται στις μέρες μας, μετά το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα -Ιερώνυμου, για την υποτιθέμενη λύση του Ζητήματος. Ο κόμπος, που λύθηκε, ήταν λέει η μισθοδοσία του κλήρου, που περνάει πια στο δεξί χέρι της Εκκλησίας, αφού πιο πριν, δώσει στο αριστερό της χέρι το ισόποσο της μισθοδοσίας, ο Τσίπρας, δηλαδή το κράτος, δηλαδή εμείς. Νηφάλιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες σχολίασαν τη μεταφορά της μισθοδοσίας ακολούθως: «Των απλών κληρικών, (μεταφέρεται). Των αρχιεπισκόπων και των Μητροπολιτών μεταφέρεται;». Ασχολίαστο. Και όπως ήταν φυσικό, οι απλοί κληρικοί, των 700 και 800 ευρώ το μήνα, (πρωτοδιόριστοι), ξεσηκώθηκαν. Φαίνεται οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην κοσμική εξουσία, για τον βιοπορισμό τους, από ό,τι στη «θεϊκή». Άλλωστε, η τελευταία διακονείται από την αρχή «Μη γνώτω η δεξιά σου, τι ποιεί η αριστερά σου».
Και ο Αιγιαλείας, Αμβρόσιος; Και ο Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, στο χορό. Δε μας απογοήτευσε. Λογικό; Λογικότατο! Αφού το καλοκαίρι μάς διευκρίνισε, ότι ο Θεός μάς έκαψε στο Μάτι και τη Ραφήνα, εμάς τους αμαρτωλούς, μαζί με πολλά αναμάρτητα παιδάκια, γιατί ψηφίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα σηκώνει την παντιέρα της Επανάστασης, φαντασιωνόμενος πως θα γίνει αρχηγός της. Κοινό ζητάει ο άνθρωπος, το φασιστοειδές μάλλον, και προσπαθεί να ηγηθεί του χαμηλού κλήρου. «'Ελληνες Ορθόδοξοι Κληρικοί ξεσηκωθείτε! Πάρτε τα Λάβαρα της αντιστάσεως στα χέρια σας!». Αχός βαρύς ακούεται, πολλά τουφέκια πέφτουν... η Δέσπω κάνει πόλεμο.
Δυο ακόμα ειδησούλες περί τα μισθά. α) 1.820 ευρώ παίρνει ο τιτουλάριος Επίσκοπος και βοηθός Επίσκοπος. Τιτουλάριος. Πολύ ωραίος τίτλος και σαν επάγγελμα μας κάνει. Καθόλου άσχημος μισθός. β) Ένας πρωτοδιοριζόμενος ιερέας σε κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, λαμβάνει από 49.128 μέχρι 66.528 δολάρια, ετησίως. Ώρα για brain draine στον κλήρο.
Η συμφωνία Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο, για την καταγραφή τής εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς και για τη μισθοδοσία των ιερέων, (αν δε μαλλιοτραβηχτούνε οι άγιοι πατέρες την Παρασκευή), νομίζουμε, ότι έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Ο αρχιεπίσκοπος θα καμώνεται πως καταγράφει την εκκλησιαστική περιουσία, και Τσίπρας θα καμώνεται πως περιμένει την καταγραφή. Η μισθοδοσία, κερασμένη από μας. Καλές εκλογές.
Και είπαμε: όλα είναι τόσο απλά. Τρεις σπηλιές δεξιά, δυο αριστερά και απέναντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...