Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΙΣΡΑΗΛ Η πολιτική των ΗΠΑ και ο ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Το ρόλο της ως «σημαιοφόρου» των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου απέδειξε για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Μαζί με τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ ψήφισε υπέρ του σχεδίου απόφασης που προώθησαν  οι ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την καταδίκη της παλαιστινιακής οργάνωσης «Χαμάς», της «Ισλαμικής Τζιχάντ» και άλλων οργανώσεων, με το πρόσχημα της εκτόξευσης ρουκετών κατά του πάνοπλου στρατού του Ισραήλ, που δολοφονεί καθημερινά νέους και παιδιά.

Δηλαδή, τάχθηκαν με τον θύτη και καταδίκασαν το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αντίσταση στη βαρβαρότητα, για το αυτονόητο δικαίωμα σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Πέρα από την υποκρισία για τη στήριξη του Παλαιστινιακού λαού που εκφράζει κατά καιρούς, η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει ομόφωνη απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ενώ αναβαθμίζει ακόμα παραπέρα τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ.
Το αμερικανικό σχέδιο απόφασης, που τροποποιήθηκε την τελευταία στιγμή με αναφορά στην ανάγκη επίτευξης μίας συνολικής συμφωνίας με βάση «σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ» για το Παλαιστινιακό, ώστε να έχει την υποστήριξη των 28 χωρών της ΕΕ, ψηφίστηκε από 87 χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα). Το καταψήφισαν 57, ενώ 33 απείχαν. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποτελέσει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, γιατί δεν συγκέντρωσε την ενισχυμένη πλειοψηφία των δύο τρίτων των 193 μελών του ΟΗΕ, την οποία απαίτησε προηγουμένως ομάδα αραβικών χωρών με επικεφαλής το Κουβέιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξανά “μίνι Ασφαλιστικό”

Νέο κεφάλαιο στην ιδιωτική ασφάλιση ανοίγει η κυβέρνηση Νέο γύρο επίθεσης ενάντια στο ασφαλιστικό ετοιμάζει η κυβέρνηση. Εντός του Νοεμβρίου...