Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στις 7 Γενάρη μπαίνει σε λειτουργία ο νέος βελτιωμένος και αναβαθμισμένος διαδικτυακός τόπος του Μ-Λ ΚΚΕ

Στις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του Μ-Λ ΚΚΕ (Μάης 2018) επισημάνθηκε η ανάγκη να αναβαθμισθεί ο ιστότοπος του Κόμματος στο διαδίκτυο, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση πως μέσα από την πορεία αυτή πρέπει να επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε τους όρους μιας ζωντανής λειτουργίας του με διαρκή, έγκαιρη και επίκαιρη ενημέρωση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έθεσε σε προτεραιότητα την συνολική αναμόρφωση και αναβάθμιση του ιστότοπού του με χρονικό ορίζοντα τις αρχές του 2019. Τηρώντας την απόφαση αυτή ανακοινώνει πως στις 7 Γενάρη του νέου έτους θα μπει σε λειτουργία ο νέος διαδικτυακός τόπος του Μ-Λ ΚΚΕ ο οποίος θα είναι προσβάσιμος από την ίδια διεύθυνση www.m-lkke.gr. Ο νέος ιστότοπος, θα φιλοξενεί ηλεκτρονικά, όπως και πριν, όλα τα φύλλα της εφημερίδας μας, του “ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ”, προσφέροντας αναβαθμισμένη λειτουργικότητα στην αρχειοθέτηση και αναζήτηση.
Στην υπάρχουσα μορφή του, ο ιστότοπος του Μ-Λ ΚΚΕ και επί μια δεκαετία (από τις αρχές του 2008), διατηρεί ηλεκτρονικό αρχείο όλων των φύλλων του ΛΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ καθώς επίσης και όλης της αρθρογραφίας. Το αρχείο αυτό αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και εργαλείο σε συντρόφους, συναγωνιστές, φίλους, αλλά και σε καθέναν που θέλει να ενημερωθεί και να μελετήσει τις θέσεις και τις απόψεις του Κόμματός μας. Για το λόγο αυτό θα λειτουργεί παράλληλα και ο παλιός ιστότοπος ο οποίος θα είναι προσβάσιμος, μόνο μέσω του νέου μας διαδικτυακού τόπου.
Είναι δεδομένη η ακατάπαυστη και δόλια προσπάθεια της άρχουσας τάξης, να επιβάλει κάθε είδους φραγμούς, αποκλεισμούς και να φιμώσει κάθε φωνή και δύναμη που δεν κινείται στα πλαίσια της κυρίαρχης ιδεολογίας και προπαγάνδας. Στην προσπάθειά της αυτή στοιχίζει όλα τα αστικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, δημιουργεί στρατιές πληρωμένων κονδυλοφόρων, που αναπαράγουν νυχθημερόν την κυρίαρχη προπαγάνδα. Μέσα σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο και αναγνωρίζοντας όλες τις δυσκολίες, με την προσπάθεια αυτή επιδιώκουμε να φτάσει η φωνή και οι θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ όσο μπορούμε πιο πλατιά.
Για το Μ-Λ ΚΚΕ το κρίσιμο ζήτημα παραμένει η ζωντανή σύνδεση και η ανάπτυξη αγωνιστικών δεσμών με τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, με τις πλατιές λαϊκές μάζες, για να συμβάλει στην μεγάλη υπόθεση της ανασυγκρότησης του Κομμουνιστικού Κινήματος. Η αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου, αποτελεί ένα μικρό αλλά σημαντικό και καθόλου αμελητέο βήμα στην υπόθεση αυτή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλυδωνίζονται οι κυβερνήσεις Τσίπρα-Ζάεφ

Δύσκολος ο ρόλος των λακέδων του ιμπεριαλισμού Εντείνονται οι πιέσεις ΗΠΑ-ΕΕ Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια στη γειτονική πΓΔΜ - αλλά και στη χώρα μας, μετά την παραίτηση Κοτζιά - με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται ιδιαίτερα ρευστό και τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να δίνει «μάχη» στη Βουλή για να καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από ΝΑΤΟ και ΕΕ με απειλές, υποσχέσεις, εκβιασμούς, αλλά και με προβλέψεις για ενδεχόμενο νέου πολέμου στα Βαλκάνια, πιέζουν σκληρά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατευθύνσεις και στόχοι της κυρίαρχης εκπαιδευτικής πολιτικής

Το τραγούδι της Αγγλίδας Vera Lynn υποσχόταν στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα ηλιόλουστο μέλλον στους στρατιώτες που έδιναν τις ζωές τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η νέα έκθεση ΟΟΣΑ υπόσχεται, όπως λέει και ο τίτλος της, «ένα λαμπρό μέλλον για την ελληνική εκπαίδευση» ή αλλιώς επιστροφή στην «κανονικότητα». Όσοι αναπνέουν την κιμωλία μέσα στη σχολική τάξη, εύλογα, ρωτάνε; Σε ποια «κανονικότητα»; H επιστροφή στην «κανονικότητα» Να αποδεχτούμε λοιπόν ότι είναι πια «κανονικότητα» η δραματική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, η αποψίλωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού (35.0000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία 8 χρόνια), οι μηδενικοί διορισμοί, η αύξηση της αναλογίας μόνιμης και ελαστικής εργασίας (περίπου 15% οι πάσης φύσεως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), η τρομερή αύξηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε 2-5 σχολεία (περίπου το 25% του συνόλου), η εξαφάνιση των υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, η απίστευτη εντατικοποίηση χρόνο…