Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Οι εκφραστές του φασισμού και του αντιδραστικού εθνικισμού μια πολύτιμη εφεδρεία για το σύστημα

Συνεχίζεται, με μακρόσυρτες διαδικασίες, η δίκη της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», στην οποία, κατά τα άλλα, οι υπόδικοι αρχηγοί της δεν είναι παρόντες, αλλά ασκούν προκλητικά από τα έδρανα της Βουλής το «κοινοβουλευτικό» έργο τους.

Τα γεγονότα μαρτυρούν πως η αντίφαση από τη μια να διώκονται για εγκληματική δράση και από την άλλη να κάνουν ασύδοτοι και με τη βούλα του νόμου τα μισαλλόδοξα κηρύγματά τους στη Βουλή, αντανακλά επιδιώξεις των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων να την πιέσουν ώστε να την «εξημερώσουν» και να την κάνουν ένα πιο «σοβαρό» κοινοβουλευτικό κόμμα, αξιοποιώντας την σε κάθε περίπτωση σαν μία πολύτιμη για το σύστημα εφεδρεία εναντίον του λαϊκού κινήματος.
Στην ουσία θέλουν να γράψουν υποθήκες και να ελέγξουν διαδικασίες που υπηρετούν σχέδια αναμόρφωσης του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού. Αυτό δείχνουν και τα σενάρια για ένα νέο ακροδεξιό κόμμα παράπλευρα στη ΝΔ, που ήρθαν στον αφρό με αφορμή τις εξελίξεις και τα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της ΠΓΔΜ και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
Έχοντας εδραιώσει μία σταθερή εκλογική βάση που την ανέδειξε και την κρατά τρίτο κόμμα, η «Χρυσή Αυγή» συνεχίζει τις φασιστικές προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς της. Μασκαρεμένοι οι εκπρόσωποί της με αντιμνημονιακή μπογιά εμφανίζονται σαν «τιμωροί» των εκπροσώπων του «συστήματος». Εκφραστές και κήρυκες του αντιδραστικού εθνικισμού, πρωτοστάτες του αντικομμουνισμού και μιας μισαλλόδοξης, σοβινιστικής και ρατσιστικής αντιμεταναστευτικής υστερίας, επιδίδονται σε ένα αχαλίνωτο πατριδεμπόριο, εργαλείο στα χέρια των τυχοδιωκτικών αντιδραστικών κύκλων που θέλουν να υποδαυλίσουν το εθνικιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς.
Οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι δεσμοί τής δήθεν αντισυστημικής «Χρυσής Αυγής» με μηχανισμούς του αστικού κράτους και παρακράτους, εξακολουθούν να παραμένουν, ενώ παραδίπλα της δραστηριοποιούνται διάσπαρτες και προς το παρόν περιθωριακά πολλές άλλες εθνοκάπηλες, φασιστικές ακροδεξιές οργανώσεις και κινήσεις με ανάλογες διασυνδέσεις, σχέσεις και πάρε-δώσε με υπηρεσίες και μηχανισμούς της αντίδρασης, ορισμένες δημιουργημένες από πρώην στελέχη της «Χρυσής Αυγής», που φρόντισαν να αποχωρήσουν από αυτήν.
Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι το ξεσκέπασμα της ύπουλης «φιλολαϊκής» προπαγάνδας των φασιστών, ιδιαίτερα στη νέα γενιά που δεν έζησε τα αίσχη και τα εγκλήματα των πολιτικών προγόνων τους, η αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα και των συμφερόντων που εκφράζουν και υπηρετούν, το δυνάμωμα της λαϊκής επαγρύπνησης και η κινητοποίηση των λαϊκών μαζών στον αγώνα για την πολιτική απομόνωση και την αχρήστευση των σχεδίων τους.
Η λαϊκή απαίτηση για παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και κάθε ενόχου για ρατσιστική και φασιστική βία, η καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» και του αντικομμουνισμού, πρέπει να δυναμώσουν και να συνδυαστούν με την αποφασιστική καταδίκη του ιμπεριαλισμού, της ντόπιας ολιγαρχίας και των κυβερνήσεών τους που με την πολιτική τους θρέφουν το φασισμό.
Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ
7 Γενάρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μ-Λ ΚΚΕ : Κυριακή 28 Απρίλη στην Πλατεία Καισαριανής και πορεία στο Σκοπευτήριο

Το Μ-Λ ΚΚΕ, 80 χρόνια από την ανυπέρβλητη θυσία των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Καισ...