Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο πλευρό της αγροτιάς, ενάντια στην αντιλαϊκή- αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, τις διώξεις και την τρομοκρατία

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ

Πριν προλάβουν οι αγρότες να στήσουν καλά-καλά το μπλόκο τους στη Νίκαια της Λάρισας, ασκήθηκαν δικαστικές διώξεις σε βάρος 10 αγροτών. Με αστραπιαία ταχύτητα, η Εισαγγελία Λάρισας, τους παραπέμπει σε δίκη την 1η Μάρτη, χωρίς απολογία μάλιστα για πρώτη φορά, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση ποινικοποίησης των αγροτικών συνδικαλιστικών αγώνων, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τους αγώνες.

Την ώρα που το αγροτικό εισόδημα έχει εξανεμιστεί από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που πάνε να γονατίσουν και να αφανίσουν τους αγρότες, η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται προκλητικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά τώρα που ξεκινούν αγώνα επιβίωσης στα μπλόκα, καταφεύγει στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, τους σέρνει στα δικαστήρια για να κάμψει τον αγώνα τους και να τον πνίξει στο ξεκίνημά του.
Τα αιτήματα των αγροτών αφορούν την επιβίωση της αγροτιάς, δεν έρχονται σε αντίθεση με τα αιτήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, όπως επιδιώκει να τους στρέψει η κυβέρνηση για να καλλιεργήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Γι ‘αυτό και ο αγώνας της αγροτιάς έχει τη συμπαράσταση όλων των άλλων εργαζομένων που ζουν την ίδια ζοφερή πραγματικότητα και μαστίζονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, τις διώξεις, τις απειλές και την τρομοκρατία σε βάρος των αγροτών και εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα και τις διεκδικήσεις τους.
– Κάτω η αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας
-Να ικανοποιηθούν πλήρως τα άμεσα αιτήματα της αγροτιάς
-Μπροστά στο φάσμα της καταστροφής μοναδική διέξοδος οι καλά οργανωμένοι ενωτικοί και συντονισμένοι αγώνες
-Τίποτα δεν χαρίζεται
-Εργατιά – Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά
– Κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά
-Οργάνωση – Αντίσταση – Αγώνας
30 Γενάρη 2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 7 Γενάρη μπαίνει σε λειτουργία ο νέος βελτιωμένος και αναβαθμισμένος διαδικτυακός τόπος του Μ-Λ ΚΚΕ

Στις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του Μ-Λ ΚΚΕ (Μάης 2018) επισημάνθηκε η ανάγκη να αναβαθμισθεί ο ιστότοπος του Κόμματος στο διαδίκτυο, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση πως μέσα από την πορεία αυτή πρέπει να επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε τους όρους μιας ζωντανής λειτουργίας του με διαρκή, έγκαιρη και επίκαιρη ενημέρωση.

Κλυδωνίζονται οι κυβερνήσεις Τσίπρα-Ζάεφ

Δύσκολος ο ρόλος των λακέδων του ιμπεριαλισμού Εντείνονται οι πιέσεις ΗΠΑ-ΕΕ Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια στη γειτονική πΓΔΜ - αλλά και στη χώρα μας, μετά την παραίτηση Κοτζιά - με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται ιδιαίτερα ρευστό και τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να δίνει «μάχη» στη Βουλή για να καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από ΝΑΤΟ και ΕΕ με απειλές, υποσχέσεις, εκβιασμούς, αλλά και με προβλέψεις για ενδεχόμενο νέου πολέμου στα Βαλκάνια, πιέζουν σκληρά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατευθύνσεις και στόχοι της κυρίαρχης εκπαιδευτικής πολιτικής

Το τραγούδι της Αγγλίδας Vera Lynn υποσχόταν στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα ηλιόλουστο μέλλον στους στρατιώτες που έδιναν τις ζωές τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η νέα έκθεση ΟΟΣΑ υπόσχεται, όπως λέει και ο τίτλος της, «ένα λαμπρό μέλλον για την ελληνική εκπαίδευση» ή αλλιώς επιστροφή στην «κανονικότητα». Όσοι αναπνέουν την κιμωλία μέσα στη σχολική τάξη, εύλογα, ρωτάνε; Σε ποια «κανονικότητα»; H επιστροφή στην «κανονικότητα» Να αποδεχτούμε λοιπόν ότι είναι πια «κανονικότητα» η δραματική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, η αποψίλωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού (35.0000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία 8 χρόνια), οι μηδενικοί διορισμοί, η αύξηση της αναλογίας μόνιμης και ελαστικής εργασίας (περίπου 15% οι πάσης φύσεως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), η τρομερή αύξηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε 2-5 σχολεία (περίπου το 25% του συνόλου), η εξαφάνιση των υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, η απίστευτη εντατικοποίηση χρόνο…