Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ! -ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Πολύ επικίνδυνες για το λαό της Βενεζουέλας, αλλά και για όλους τους λαούς της Γης είναι οι εξελίξεις που συντελούνται τις μέρες αυτές, στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής. Πραγματοποιώντας ένα πολιτικό πραξικόπημα, ο αντιδραστικός ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, με την απροκάλυπτη στήριξη και προτροπή των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, «έχρισε» τον εαυτό του «προσωρινό πρόεδρο» της χώρας, και κάλεσε τον εκλεγμένο πρόεδρο Μαδούρο να παραιτηθεί.
Αμέσως ο Τραμπ και το επιτελείο του αναγνώρισε το νέο «πρόεδρο» – ο οποίος κάλεσε και σε στρατιωτικό πραξικόπημα – καθώς και τον άνθρωπό του πραξικοπηματία, που ορίστηκε επικεφαλής της πρεσβείας της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα αποκαλύπτονται σχεδιασμοί του συμβούλιου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ για αμερικάνικη στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα,με την αποστολή 5.000 αμερικάνων στρατιωτών στην Κολομβία! Από κοντά και οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, Γαλλία – Γερμανία, αλλά και Ισπανία, «προειδοποίησαν» ότι θ’ αναγνωρίσουν τον πραξικοπηματία, θέτοντας μάλιστα στο Μαδούρο, «τελεσίγραφο»! Το «πάζλ» συμπληρώνουν και τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής που στηρίζουν το πραξικόπημα (Ομάδα της Λίμα, Κολομβία, Βραζιλία του φασίστα – αντικομμουνιστή Μπολσονάρο). Αντιδράσεις στο πραξικόπημα εκφράστηκαν κι απ’ την ιμπεριαλιστική Ρωσία και την Κίνα. Μια στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση με ότι θα σημαίνει αυτό, αποτελεί ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.
Οι εξελίξεις αυτές στρέφονται κύρια ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και στους αγωνιζόμενους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αυτού του «μαλακού υπογαστρίου» των ΗΠΑ, αλλά ανεβάζουν και το παγκόσμιο θερμόμετρο της πολεμικής αντιπαράθεσης. Δείχνουν ταυτόχρονα τα όρια που έχει η διαχείριση, εντός του συστήματος του καπιταλισμού και της εξάρτησης, μπροστά στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ισχύ του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της μεγαλοαστικής τάξης. Μόνο ο λαός, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι, με τη δική τους οργάνωση και πάλη, μπορούν πραγματικά ν’ αποτρέψουν τις αντιδραστικές εξελίξεις και να πετύχουν κατακτήσεις και νίκες.
Είναι υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που, από τη μια, ως κυβέρνηση τηρεί σιωπή και, από την άλλη, ως κόμμα δηλώνει διπρόσωπα οτι είναι «αλληλέγγυος στο νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο», αλλά και ζητά να κάνει… «διάλογο» η κυβέρνηση Μαδούρο με τον αμερικανοκίνητο πραξικοπηματία της αντιπολίτευσης (!). Υποκριτική γιατί συντάσσεται με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και πάνω απ΄ όλα, γιατί έχει κάνει την Ελλάδα ορμητήριο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με βάσεις και κάθε είδους «διευκολύνσεις», γιατί υποτάσσεται στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους κι ους έχει αναγορεύσει σε μέγιστους φίλους και «συμμάχους».
Η καλύτερη αλληλεγγύη που μπορεί να δείξει ο λαός μας στο λαό της Βενεζουέλας είναι η πάλη του ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες στη χώρα μας και στην περιοχή, ενάντια στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και σε κάθε «προστάτη», ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση.
● ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΝΕΥΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!
● ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΕ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
● ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
● ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
● ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!
30.1.2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 7 Γενάρη μπαίνει σε λειτουργία ο νέος βελτιωμένος και αναβαθμισμένος διαδικτυακός τόπος του Μ-Λ ΚΚΕ

Στις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του Μ-Λ ΚΚΕ (Μάης 2018) επισημάνθηκε η ανάγκη να αναβαθμισθεί ο ιστότοπος του Κόμματος στο διαδίκτυο, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση πως μέσα από την πορεία αυτή πρέπει να επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε τους όρους μιας ζωντανής λειτουργίας του με διαρκή, έγκαιρη και επίκαιρη ενημέρωση.

Κλυδωνίζονται οι κυβερνήσεις Τσίπρα-Ζάεφ

Δύσκολος ο ρόλος των λακέδων του ιμπεριαλισμού Εντείνονται οι πιέσεις ΗΠΑ-ΕΕ Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια στη γειτονική πΓΔΜ - αλλά και στη χώρα μας, μετά την παραίτηση Κοτζιά - με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται ιδιαίτερα ρευστό και τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να δίνει «μάχη» στη Βουλή για να καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από ΝΑΤΟ και ΕΕ με απειλές, υποσχέσεις, εκβιασμούς, αλλά και με προβλέψεις για ενδεχόμενο νέου πολέμου στα Βαλκάνια, πιέζουν σκληρά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατευθύνσεις και στόχοι της κυρίαρχης εκπαιδευτικής πολιτικής

Το τραγούδι της Αγγλίδας Vera Lynn υποσχόταν στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα ηλιόλουστο μέλλον στους στρατιώτες που έδιναν τις ζωές τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η νέα έκθεση ΟΟΣΑ υπόσχεται, όπως λέει και ο τίτλος της, «ένα λαμπρό μέλλον για την ελληνική εκπαίδευση» ή αλλιώς επιστροφή στην «κανονικότητα». Όσοι αναπνέουν την κιμωλία μέσα στη σχολική τάξη, εύλογα, ρωτάνε; Σε ποια «κανονικότητα»; H επιστροφή στην «κανονικότητα» Να αποδεχτούμε λοιπόν ότι είναι πια «κανονικότητα» η δραματική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, η αποψίλωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού (35.0000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία 8 χρόνια), οι μηδενικοί διορισμοί, η αύξηση της αναλογίας μόνιμης και ελαστικής εργασίας (περίπου 15% οι πάσης φύσεως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), η τρομερή αύξηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε 2-5 σχολεία (περίπου το 25% του συνόλου), η εξαφάνιση των υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, η απίστευτη εντατικοποίηση χρόνο…