Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ο δημοκρατικός, προοδευτικός και αριστερός κόσμος της Ημαθίας να πει ΟΧΙ στο συλλαλητήριο του εθνικισμού, του σοβινισμού και του αλυτρωτισμού»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ του Μ-Λ ΚΚΕ

Εργαζόμενοι
Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται και στην πόλη της Βέροιας, για την Τρίτη 22 Γενάρη, ακόμη ένα συλλαλητήριο, αυτή τη φορά ενόψει της ψήφισης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» για το «μακεδονικό», ανάλογο με αυτό της Αθήνας και με όσα προηγήθηκαν.
Και πάλι το ιδεολογικό περιεχόμενο εθνικιστικό, σοβινιστικό και αλυτρωτικό . Για άλλη μία φορά οι γνωστοί πλέον αντιδραστικοί, σκοταδιστικοί και φασιστικοί κύκλοι δίνουν τον τόνο και τον παλμό, με κεντρικό σύνθημα στις σημαίες τους «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»! Και πάλι επιχειρείται η όλη κινητοποίηση να παρουσιαστεί ως «ακομμάτιστη» και «πατριωτική»!
Πόσο όμως ακομμάτιστη, ενωτική, δίχως χρώματα είναι εύκολα το αποκαλύπτουν τόσο οι υποστηρικτές-διοργανωτές των προηγούμενων όσο και οι τωρινοί πολιτικοί υποστηρικτές της. Ανάμεσα σε αυτούς κόμματα του πολιτικού συστήματος- ΝΔ,ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και ασφαλώς η γνωστή και μη εξαιρετέα για τις «φιλολαϊκές και πατριωτικές» θέσεις και πολιτική συμπεριφορά, εγκληματική Χρυσή Αυγή. Πλάι σ’ αυτούς ο «ακομμάτιστος», γαλάζιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Τζιτζικώστας και ασφαλώς και οι γνωστές για τη δράση τους Παμμακεδονικές οργανώσεις!
Είναι προφανείς οι επιδιώξεις της ΝΔ , και τοπικά, να αξιοποιήσει την κινητοποίηση της Τρίτης ώστε να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να αποκομίσει εκλογικά οφέλη, να ενισχύσει στην κοινωνία της περιοχής το δεξιό ρεύμα, να χτυπηθεί η πραγματική αριστερά, να ενταθεί ο αντικομμουνισμός.
Η καλλιέργεια εθνικιστικού, σοβινιστικού και αλυτρωτικού κλίματος επιδιώκει να παρασύρει ευρύτερες μάζες. Δεν είναι τυχαίο πως διοργανωτής τοπικά εμφανίζεται η «Οργανωτική Επιτροπή Πολιτιστικών Συλλόγων-Σωματείων-Κοινωνικών Φορέων και Μ.Μ.Ε. Ημαθίας» αλλά και οι αποφάσεις που έλαβαν μία σειρά επαγγελματικών Συλλόγων όπως ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος Βέροιας που καλούν τα μέλη τους σε συμμετοχή!
Ως Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:
-Η κυβέρνηση Τσίπρα, σημαιοφόρος των σχεδιασμών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Βαλκάνια, έπειτα από την ψήφο εμπιστοσύνης που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, φέρνει ταχύτατα προς ψήφιση τη Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετώντας τους εμπνευστές της, Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που ενδιαφέρονται να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία τους στα Δυτικά Βαλκάνια, να ελέγξουν ανενόχλητα πλουτοπαραγωγικές πηγές και αγωγούς ενέργειας, να μειώσουν την παρουσία και επιρροή της καπιταλιστικής Ρωσίας. Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα των λαών της περιοχής αλλά αντίθετα βαθαίνει περισσότερο την εξάρτηση και τους κινδύνους γι’ αυτούς. Από αυτήν την άποψη, για την οποία κανείς από τους διοργανωτές εθνικιστικών συλλαλητηρίων δεν κάνει την παραμικρή αναφορά, πρέπει ο λαός της περιοχής μας να καταδικάσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Από αυτήν την άποψη θα πρέπει επίσης να καταδικάσει και όσους τον κατευθύνουν σε άλλα μονοπάτια, εξυπηρετώντας όχι τα δικά του συμφέροντα.
-Ο λαός και στην περιοχή μας θα πρέπει να οργανώσει και να δυναμώσει το δικό του εξωκοινοβουλευτικό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, στις κυβερνήσεις των κομμάτων της μεγαλοαστικής τάξης και στις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Ο λαός της περιοχής πρέπει να αναπτύξει τον αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό αγώνα του ενάντια στους αυτόκλητους προστάτες και στον εθνικισμό, ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής που ακολουθείται, για να σταματήσει η αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των χωρών, με στόχο τη διαφύλαξη της ειρήνης, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών.
Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί
– τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να μην παρασυρθούν από το εθνικιστικό παραλήρημα
-το δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό κόσμο να μη νομιμοποιήσει στη σκέψη και τη συνείδησή του τις αρνητικές αυτές εξελίξεις αλλά σε κάθε περίπτωση να ορθώσει το πολιτικό του ανάστημα απέναντι στην υπόδουλη σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. πολιτική κυβέρνησης – ΝΔ και ενάντια στους φαιούς εθνικιστικούς και πατριδοκάπηλους κύκλους που επιβουλεύονται τα πατριωτικά του αισθήματα.

Ο δημοκρατικός, προοδευτικός και αριστερός κόσμος της περιοχής μας να πει ΟΧΙ στο συλλαλητήριο του εθνικισμού, του σοβινισμού και του αλυτρωτισμού!
Βέροια, 19 Γενάρη 2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 7 Γενάρη μπαίνει σε λειτουργία ο νέος βελτιωμένος και αναβαθμισμένος διαδικτυακός τόπος του Μ-Λ ΚΚΕ

Στις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του Μ-Λ ΚΚΕ (Μάης 2018) επισημάνθηκε η ανάγκη να αναβαθμισθεί ο ιστότοπος του Κόμματος στο διαδίκτυο, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση πως μέσα από την πορεία αυτή πρέπει να επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε τους όρους μιας ζωντανής λειτουργίας του με διαρκή, έγκαιρη και επίκαιρη ενημέρωση.

Κλυδωνίζονται οι κυβερνήσεις Τσίπρα-Ζάεφ

Δύσκολος ο ρόλος των λακέδων του ιμπεριαλισμού Εντείνονται οι πιέσεις ΗΠΑ-ΕΕ Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια στη γειτονική πΓΔΜ - αλλά και στη χώρα μας, μετά την παραίτηση Κοτζιά - με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται ιδιαίτερα ρευστό και τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να δίνει «μάχη» στη Βουλή για να καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από ΝΑΤΟ και ΕΕ με απειλές, υποσχέσεις, εκβιασμούς, αλλά και με προβλέψεις για ενδεχόμενο νέου πολέμου στα Βαλκάνια, πιέζουν σκληρά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατευθύνσεις και στόχοι της κυρίαρχης εκπαιδευτικής πολιτικής

Το τραγούδι της Αγγλίδας Vera Lynn υποσχόταν στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα ηλιόλουστο μέλλον στους στρατιώτες που έδιναν τις ζωές τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η νέα έκθεση ΟΟΣΑ υπόσχεται, όπως λέει και ο τίτλος της, «ένα λαμπρό μέλλον για την ελληνική εκπαίδευση» ή αλλιώς επιστροφή στην «κανονικότητα». Όσοι αναπνέουν την κιμωλία μέσα στη σχολική τάξη, εύλογα, ρωτάνε; Σε ποια «κανονικότητα»; H επιστροφή στην «κανονικότητα» Να αποδεχτούμε λοιπόν ότι είναι πια «κανονικότητα» η δραματική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, η αποψίλωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού (35.0000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία 8 χρόνια), οι μηδενικοί διορισμοί, η αύξηση της αναλογίας μόνιμης και ελαστικής εργασίας (περίπου 15% οι πάσης φύσεως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), η τρομερή αύξηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε 2-5 σχολεία (περίπου το 25% του συνόλου), η εξαφάνιση των υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, η απίστευτη εντατικοποίηση χρόνο…