Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πραξικόπημα με σφραγίδα ΗΠΑ επιχειρείται στη Βενεζουέλα.

-Καλεί ανοιχτά τον στρατό να επέμβει, ο Χουάν Γκουαϊδο. -Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την μαριονέτα τους ως «νόμιμο προσωρινό πρόεδρο»… πάντα για την «υπεράσπιση της δημοκρατίας» !

Σε πρόεδρο της Βενεζουέλας αυτοανακηρύχθηκε(!) ο Χουάν Γκουαϊδο, ηγέτης της αντιπολίτευσης και γνωστό ανδρείκελο των ΗΠΑ, εν μέσω αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Η σκηνοθεσία θυμίζει, άλλα «έργα» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, όπως αυτά στην Λιβύη ή την Ουκρανία, με την υπερπροβολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και την καταστροφή αγαλμάτων όπως αυτό του Τσάβες.

Αν σε άλλες εποχές η «αυτοανακήρυξη» κάποιου σε πρόεδρο της χώρας του, θα προκαλούσε θυμηδία και κατακραυγή, η πρωτόγνωρη σε κυνισμό ιμπεριαλιστική νέα τάξη, επιβάλλει στην παγκόσμια «δημοσιογραφία» την παρουσίαση του θέματος, ως μια φυσιολογική εξέλιξη… άνευ σχολίων… για αρχή.
Δεν πέρασε μία ώρα και ο Τραμπ πρόλαβε να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδο ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. «Σήμερα, αναγνωρίζω επισήμως τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας» και ξεκαθάρισε ότι, «οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την απόλυτη οικονομική και διπλωματική ισχύ τους για την επαναφορά της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα»! Χαρακτήρισε «παράνομη» την εκλεγμένη κυβέρνηση Μαδούρο καλώντας παράλληλα και τις «άλλες κυβερνήσεις» του δυτικού ημισφαιρίου, να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδο ως πρόεδρο.
Σε λιγότερο από δέκα λεπτά αξιωματούχος του Καναδά δήλωσε ότι η Οττάβα σχεδιάζει να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδο ως πρόεδρο, ενώ μέσα στις επόμενες δύο ώρες και μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές αναγνώρισαν τη μαριονέτα των ΗΠΑ ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, η Βραζιλία και η Παραγουάη.
Ο ελάχιστος χρόνος μέσα στον οποίο οι ΗΠΑ και οι χώρες δορυφόροι τους, αναγνώρισαν τον «νέο πρόεδρο» αποδεικνύει με αδιαμφισβήτητο τρόπο και την εμπλοκή τους.
Βέβαια δεν χρειαζόταν αυτό για να αποδειχθεί η εμπλοκή των ΗΠΑ στα εσωτερικά μιας χώρας για την οποία ευθαρσώς δηλώνουν ότι επιδιώκουν την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της εδώ και δεκαετίες. Ο ρόλος των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα είναι γνωστός. Υπονομεύοντας με κάθε τρόπο την οικονομία της, επιχειρώντας εδώ και χρόνια κάθε είδους παρέμβαση και επέμβαση, ορίζοντας, χρηματοδοτώντας και καθοδηγώντας την αντιπολίτευση και τη δράση της, στρέφεται κατάφορα ενός λαού και μιας χώρας που διεκδικεί την ανεξάρτητη-από την υπερδύναμη- ύπαρξη και πορεία της, στην αμερικάνικη αυλή… του δυτικού ημισφαιρίου.
Το δικαίωμα στην ανεξαρτησία της Βενεζουέλας είναι αυτό που ενοχλεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και στην ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης που εκπροσωπεί αυτή την πολιτική στοχεύει. Ζητούμενο δεν είναι βέβαια η «αποκατάστασης της δημοκρατίας», αλλά η υποδούλωση στα εγκληματικά αμερικάνικα συμφέροντα μιας χώρας που εδώ και χρόνια επιμένει να διεκδικεί την ανεξαρτησία της από αυτόν.
Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, φωτίζουν πολλές πλευρές και αλήθειες, της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και το πραγματικό περιεχόμενο των «αξιών της δύσης».
Είναι έτοιμοι σαν από καιρό όλοι τους, να αναγνωρίσουν ως νόμιμο πρόεδρο έναν ολίγων λεπτών «αυτοανακηρυγμένο» κλόουν, που καλεί το στρατό σε πραξικόπημα!
Και όλα αυτά για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας»! Ποιαν «δημοκρατία» επικαλούνται αλήθεια, αυτοί που «ανενόχλητοι» συνεργάζονται με χώρες σαν το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία;
Δηλώνουν ακραιφνείς οπαδοί του κοινοβουλευτισμού και την ίδια στιγμή, θεωρούν αποκατάσταση της δημοκρατίας ένα εκκολαπτόμενο πραξικόπημα. Ο ίδιος ο Μάικ Πομπέο (υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ) κάλεσε τον στρατό να επέμβει, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης Μαδούρο
Η μόνη αξία που έχουν και για την οποία αγωνιούν, είναι η υποδούλωση των λαών και των εθνών του κόσμου, για την εκμετάλλευση τους και την εξυπηρέτηση των αδηφάγων συμφερόντων τους.
Οι ΗΠΑ υφαίνοντας ένα ακόμη πραξικόπημα είναι έτοιμες να φυτέψουν μία ακόμη χούντα από αυτές που θα αποκαλούν «δημοκρατία», διαπράττοντας ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας. Οι «σύμμαχοι» τους, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, θα καθαγιάσουν το νέο έγκλημα.
Τα γεγονότα τρέχουν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα ξημερώσει η αυριανή μέρα στη Βενεζουέλα. Παράλληλα με τις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης, διοργανώνονται και διαδηλώσεις στήριξης της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο. Ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή. Οι εγκληματίες του πλανήτη, σχεδιάζουν με τις γνωστές μηχανορραφίες τους, την υποδούλωση του.
Οι λαοί του κόσμου, κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, οφείλει να καταγγείλει το σχεδιαζόμενο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να σταθεί στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας, υπερασπίζοντας το δικαίωμα και τον αγώνα του για εθνική ανεξαρτησία.
prologos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στις 7 Γενάρη μπαίνει σε λειτουργία ο νέος βελτιωμένος και αναβαθμισμένος διαδικτυακός τόπος του Μ-Λ ΚΚΕ

Στις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του Μ-Λ ΚΚΕ (Μάης 2018) επισημάνθηκε η ανάγκη να αναβαθμισθεί ο ιστότοπος του Κόμματος στο διαδίκτυο, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση πως μέσα από την πορεία αυτή πρέπει να επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε τους όρους μιας ζωντανής λειτουργίας του με διαρκή, έγκαιρη και επίκαιρη ενημέρωση.

Κλυδωνίζονται οι κυβερνήσεις Τσίπρα-Ζάεφ

Δύσκολος ο ρόλος των λακέδων του ιμπεριαλισμού Εντείνονται οι πιέσεις ΗΠΑ-ΕΕ Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια στη γειτονική πΓΔΜ - αλλά και στη χώρα μας, μετά την παραίτηση Κοτζιά - με το πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται ιδιαίτερα ρευστό και τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να δίνει «μάχη» στη Βουλή για να καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από ΝΑΤΟ και ΕΕ με απειλές, υποσχέσεις, εκβιασμούς, αλλά και με προβλέψεις για ενδεχόμενο νέου πολέμου στα Βαλκάνια, πιέζουν σκληρά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατευθύνσεις και στόχοι της κυρίαρχης εκπαιδευτικής πολιτικής

Το τραγούδι της Αγγλίδας Vera Lynn υποσχόταν στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα ηλιόλουστο μέλλον στους στρατιώτες που έδιναν τις ζωές τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η νέα έκθεση ΟΟΣΑ υπόσχεται, όπως λέει και ο τίτλος της, «ένα λαμπρό μέλλον για την ελληνική εκπαίδευση» ή αλλιώς επιστροφή στην «κανονικότητα». Όσοι αναπνέουν την κιμωλία μέσα στη σχολική τάξη, εύλογα, ρωτάνε; Σε ποια «κανονικότητα»; H επιστροφή στην «κανονικότητα» Να αποδεχτούμε λοιπόν ότι είναι πια «κανονικότητα» η δραματική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, η αποψίλωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού (35.0000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία 8 χρόνια), οι μηδενικοί διορισμοί, η αύξηση της αναλογίας μόνιμης και ελαστικής εργασίας (περίπου 15% οι πάσης φύσεως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), η τρομερή αύξηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε 2-5 σχολεία (περίπου το 25% του συνόλου), η εξαφάνιση των υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, η απίστευτη εντατικοποίηση χρόνο…