Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα ιμπεριαλιστικά πλυντήρια και οι μεγάλες αλήθειες του καπιταλιστικού κόσμου

 evrw-oikonomia-e1589021844592

Η Γερμανία στη σχετική έκθεση μεταπήδησε από την 8η (δύο χρόνια πριν) στην 7η θέση, επιβεβαιώνοντας ότι το πολυδιαφημισμένο «στιβαρό γερμανικό κράτος», ο «υποδειγματικός» οικονομικός γίγαντας της ΕΕ «βελτιώνεται» διαρκώς ως μεγάλο πλυντήριο μαύρου χρήματος. Οι ΗΠΑ ανέβηκαν στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στην 1η θέση βρίσκεται σταθερά η «χώρα σεντούκι» των μονοπωλίων Ελβετία. Αν στη Βρετανία καταχωρηθούν τα υπερπόντια εδάφη και οι νησιωτικές χώρες (British Virgin Islands κλπ), δηλ. αποικίες της, τότε αυτή θα ήταν στην 1η και όχι στην 23η θέση του πίνακα. Η Ιαπωνία βρίσκεται στο νούμερο 13, ενώ η Γαλλία στην 25η μεταξύ των 112 χωρών που περιλαμβάνονται στην λίστα. Στις ενδιάμεσες θέσεις φιγουράρουν χώρες εξαρτήματα του διεθνούς ιμπεριαλισμού, όπως το Λουξεμβούργο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Χονγκ Κονγκ ή τα νησιά Κεϋμάν.

Τρισεκατομμύρια δολάρια περνούν τα διεθνή σύνορα κάθε χρόνο για να ξεπλυθούν σύμφωνα με τους νόμους των ισχυρών οικονομιών του πλανήτη και να τοποθετηθούν «καθαρά» σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Πρόκειται για έναν πακτωλό χρημάτων που προέρχεται από κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα. Από εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, μέχρι λαθρεμπόριο, μίζες και κυρίως την υπερεκμετάλλευση-καταλήστευση των λαών και των εθνών των φτωχών χωρών του τρίτου κόσμου, για τα οποία ο ιμπεριαλισμός διοργανώνει υποκριτικά φιλανθρωπικές εκστρατείες. Μόνο από τα Αφρικανικά έθνη έχουν λεηλατηθεί μέσω αυτής της κίνησης κεφαλαίων πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, όταν το συνολικό χρέος των αφρικανικών χωρών δεν ξεπερνά τα 200 δισ. Και με αυτό τον τρόπο μεταφέρεται υπεραξία και πλούτος από τις εξαρτημένες στις ιμπεριαλιστικές χώρες. Ακόμη και μαφιόζικες και τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως τις ονομάζει η έκθεση, μπορεί να ξεπλένουν χρήματα στην Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Για όλα αυτά «ομερτά» επικρατεί στα ΜΜΕ της αυτοκρατορίας των Πορτοσάλτε! Αυτό κάνουν άλλωστε όποτε ένα γεγονός αποδομεί την «αλήθειά» τους! Μπορεί να σηκώνουν μπουχό για την «παραοικονομία» και τη φοροδιαφυγή κάποιων κατατρεγμένων επαγγελματιών ή για τη διαφθορά του κράτους όταν πρόκειται για την Ελλάδα, αλλά όταν είναι για τα πλανητικά αφεντικά, για τις χώρες που στο άκουσμά τους οι ντόπιοι λακέδες ξερογλείφονται, δε λένε κουβέντα.

Για να μην καταρρεύσει το κάλπικο αφήγημά τους με βάση το οποίο κάποιοι «μακρινοί τόποι», που βρίσκονται εκτός ελέγχου του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, ευθύνονται για το ξέπλυμα και την φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου. Για να χρεώνουν την τεράστια υπερσυσσώρευση πλούτου (σε 32 τρισ. ανέρχονται οι καταθέσεις τέτοιων κεφαλαίων σε offshore τραπεζικούς λογαριασμούς, την ίδια στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία του πλανήτη υποσιτίζεται) σε κάποια παράνομη και ανήθικη δραστηριότητα κάποιων άγνωστων νησιών του Ειρηνικού και όχι στα ίδια τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Για να συνεχίσουν να παρουσιάζουν την ΕΕ και τους θεσμούς της ως τους μεγάλους αδιάφθορους και αδέκαστους οργανισμούς. Αυτή την ΕΕ που «ποιεί τη νήσσα» γι’ αυτές τις εκθέσεις και συντάσσει δικές της λίστες με φορολογικούς παραδείσους, από τις οποίες όχι απλά απουσιάζουν οι ίδιες οι χώρες-φορολογικοί παράδεισοι της ΕΕ, αλλά ακόμη και τα προτεκτοράτα ευρωπαϊκών συμφερόντων. Η σχετική επιτροπή της ΕΕ καταγγέλλει τις οικονομικές συναλλαγές με οικονομικούς παραδείσους που δεν ελέγχει! Εσχάτως συμπεριέλαβε στις λίστες της και τέτοια «κράτη» που ελέγχονται από τη Βρετανία, για λόγους βέβαια που σχετίζονται με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Για να συνεχίσουν να παρουσιάζουν τις απαιτήσεις της ΕΕ και των θεσμών, ως αναγκαία βήματα για την «εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας». Αυτών των θεσμών που εκπροσωπούν τα ιμπεριαλιστικά πλυντήρια μαύρου χρήματος. Ώστε να συνεχίζει να έρχεται η Λανγκάρντ και να μιλάει υποκριτικά για την ανάγκη φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα, απαιτώντας και επιβάλλοντας τελικά τη φορολογική εξόντωση των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων. Ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα σε έναν ακόμη πιο πρόσφορο φορολογικό παράδεισο για το μεγάλο κεφάλαιο, συγκεντρώνοντας τις ύαινες της αδίστακτης κερδοφορίας, πάντα υπό τον εξωραϊστικό τίτλο επενδυτές.
Όταν φοροδιαφεύγει ένας ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα ή όταν κάποιος αποκρύπτει ένα εισόδημα κάποιων εκατοντάδων ευρώ, τότε εντάσσεται στην παραοικονομία και διώκεται για «οικονομικό έγκλημα».

Αυτή η «παραοικονομία» βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της προπαγάνδας και ορίζεται ως υπεύθυνη για την κρίση και τα δεινά της χώρας. Όταν το μεγάλο κεφάλαιο ξεπλένει χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους όπως αυτόν της Γερμανίας, τότε με την κάλυψη των νόμων του Γερμανικού κράτους αυτό γίνεται «οικονομία»!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεσιτάλ Πιπιλή – Λοβέρδου: “Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι” και “δεν πεθαίνουνε κιόλας”

Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ (vid)

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, μιας χώρας – μέλος του ΝΑΤΟ κι ο στενότερος συμμάχος των ΗΠΑ, αποτελεί απειλή και όχι εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχήΟι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (ακούστε το ηχητικό στο τέλος) ότι δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών» στην Ανατoλική Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!),αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ ως «απάντηση» στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή.Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖΟι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε από τη ΝΔ,…

Ανδρέας Συγγρός: O «εθνικός τοκογλύφος» που συγκέντρωσε αμύθητα πλούτη & το αστικό κράτος τον τίμησε «εθνικό ευεργέτη»

«Δυστυχισμένοι Αρβανίτες της Αττικής, πού να ξέρετε πως τα έργα και οι δωρεές του Συγγρού, το πιο πολύ είναι ιδρώτας και αίμα δικό σας Κακόμοιροι αγρότες που σας μαθαίνουν στα σχολεία ένα σωρό παραμύθια για τους “μεγάλους ευεργέτες του Εθνους”, πού να ξέρετε πως οι Τοσίτσηδες, οι Ζαππαίοι, οι Μπενάκηδες, οι Αβέρωφ, οι Ζωγράφηδες, οιΒαλλιάνοι, οι Μαρασλήδες και τράβα κορδέλα, ήταν σκληροί εκμεταλλευτές των αγροτών και εργατών της Αιγύπτου, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ρωσίας…»….