Συγκρίσεις: Ελαφρυντικά των ναζιστών για… γέλια και για κλάματα

Οι συνήγοροι των ναζιστών της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν τα τελευταία νομικά όπλα προκειμένου να μειώσουν αλλά και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο φυλάκισης των πελατών τους.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, υποστηρίζει διά του συνηγόρου ότι πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικά καθώς είναι αφοσιωμένος οικογενειάρχης που έχει παράξει έργο.

Ο πρώην υπαρχηγός της εγκληματικής συμμορίας των νεοναζί, Ηλίας Κασιδιάρης, ζητά ελαφρυντικά ως παρεξηγημένο πρόσωπο, φορτωμένο με αρνητική προβολή.

Ο… φιλόζωος και πιστός χριστιανός Γιάννης Λαγός ζητά να του αναγνωριστούν επίσης ελαφρυντικά. Δήλωσε μάλιστα δια του δικηγόρου του ότι με τις τόσες αγαθοεργίες πρέπει να του αναγνωριστεί όχι μόνο ο σύννομος αλλά ο έντιμος βίος. Παράλληλα, ο νεοναζί ευρωβουλευτής από τις Βρυξέλλες δήλωσε προκλητικά πως τη Δευτέρα θα είναι στο δικαστήριο, εάν βέβαια δεν βγει θετικό το τεστ του κοροναϊού.

Ο επίσης φιλόζωος και παντρεμένος δυο φορές με την ίδια γυναίκα, Νίκος Μίχος, φαίνεται πως έχει ξεχάσει την εποχή που πρωτοστατούσε στην κεφαλή των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου και ζητά πλήθος ελαφρυντικών, δηλώνοντας μάλιστα ειλικρινή μετάνοια.

Ο Γιώργος Γερμενής, αιτείται ελαφρυντικά επικαλούμενος το γεγονός ότι η δίκη για τις εγκληματικές του πράξεις του στέρησε τη διεθνή καριέρα στη μουσική.

Ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, κατά τους δικηγόρους δεν είναι τίποτα άλλο από ένας εργατικός διανομέας και άνθρωπος του μόχθου. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι μέσα στη φυλακή και ήταν… Παναγίτσα.

https://www.e-prologos.gr/