Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ας θυμηθούμε την Μιράντα Ξαφά: “Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία, όλα να είναι ιδιωτικά”

 μιραντα ΞΑΦΑ

Ας θυμηθούμε την Μιράντα Ξαφά: “Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία, όλα να είναι ιδιωτικά” (ακούστε τι λέει εδώ)

Είναι μερικές φορές να γελάς και να κλαις μαζί.

Αυτό σκεφτήκαμε βλέποντας ένα βίντεο από το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου “Agora II. Δεσμώτες” όπου μιλά η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ και πρώην οικονομική σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Σήμερα, εν μέσω μίας επιδημίας του κορωνοϊού Covid -19 που έχει λυγίσει όλες τις χώρες στα γόνατά τους, τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια συστήματα υγείας κρατάνε τις κοινωνίες όρθιες.

Όμως η Μιράντα Ξαφά, στο απόσπασμα που ακολουθεί εξέφραζε την πίστη της ότι όλα πρέπει να γίνουν ιδιωτικά:

«Πιστεύω ότι το Υπερταμείο που έχει αναλάβει την διαχείριση της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια είναι το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί. Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά. Είναι ανίκανος επιχειρηματίας το κράτος, δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα.»

Δεν είναι κρυφό πως η ΝΔ δεν θέλει κρατικά νοσοκομεία, ή τουλάχιστον θέλει να δώσει ουσιαστικό λόγο στους επιχειρηματίες και στο ιδιωτικό κέρδος.

Στην πανδημία προσπαθούν από την πίσω πόρτα να βάλουν ιδιώτες, ψεύδονται για τις ΜΕΘ ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε χαρακτηρίσει «πεταμένα λεφτά» την πρόταση για στελέχωση των νοσοκομείων από τα οποία λείπουν, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία 30.000 περίπου γιατροί και νοσηλευτές και πάνω από 2.000 ΜΕΘ

https://www.e-prologos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεσιτάλ Πιπιλή – Λοβέρδου: “Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι” και “δεν πεθαίνουνε κιόλας”

Ανδρέας Συγγρός: O «εθνικός τοκογλύφος» που συγκέντρωσε αμύθητα πλούτη & το αστικό κράτος τον τίμησε «εθνικό ευεργέτη»

«Δυστυχισμένοι Αρβανίτες της Αττικής, πού να ξέρετε πως τα έργα και οι δωρεές του  Συγγρού , το πιο πολύ  είναι ιδρώτας και αίμα δικό σας .  Κακόμοιροι αγρότες που σας μαθαίνουν στα σχολεία ένα σωρό παραμύθια για τους “μεγάλους ευεργέτες του Εθνους”, πού να ξέρετε πως οι  Τοσίτσηδες,  οι  Ζαππαίοι , οι  Μπενάκηδες , οι  Αβέρωφ , οι  Ζωγράφηδες , οι Βαλλιάνοι , οι  Μαρασλήδες  και τράβα κορδέλα,  ήταν σκληροί εκμεταλλευτές των αγροτών και εργατών της Αιγύπτου, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ρωσίας…» ….

Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ (vid)

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, μιας χώρας – μέλος του ΝΑΤΟ κι ο στενότερος συμμάχος των ΗΠΑ,  αποτελεί απειλή και όχι εγγύηση  για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (ακούστε το ηχητικό στο τέλος) ότι  δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών»  στην Ανατoλική Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!), αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την  αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ  ως «απάντηση»  στην τουρκική προκλητικότητα  στην περιοχή. Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ Οι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε