Μεγάλη χαρά κάνουν ορισμένοι για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, παρουσιάζοντας την κυβερνητική εναλλαγή ως απαρχή μιας «νέας εποχής», όπου ο κόσμος θα είναι πιο ειρηνικός και ασφαλής.

Για παράδειγμα ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώνει ότι “θεωρούμε ότι νίκη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν, θα αποτελέσει σημαντική, θετική εξέλιξη για την ενίσχυση αυτών των αγώνων”.

 

Αλλά και λίγα χρόνια πριν, το Νοέμβρη του 2008, δεν μπορεί να ξεχαστεί το πανηγυρικό πρωτοσέλιδο της «ΑΥΓΗΣ» την επομένη της εκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Προσδοκίες από τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα» ήταν ο τίτλος και καλλιεργούσε προσδοκίες: «Να σταματήσουν οι πόλεμοι» και «Να μην πληρώσουν οι φτωχοί την οικονομική κρίση».

Το τι ακολούθησε της ανάληψης της προεδρίας από τον «Δημοκρατικό» και «προοδευτικό» Ομπάμα είναι γνωστό.  Οι πόλεμοι δεν σταμάτησαν, αντίθετα συνεχίστηκαν όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που είχε ξεκινήσει η διοίκηση του Προέδρου Τζορτζ Μπους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Παράλληλα, ανάμεσα σε άλλα καθοριστική ήταν η συμβολή της κυβέρνησης Ομπάμα στο αιματοκύλισμα στην Ουκρανία – στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα – και στην ανάδειξη νεοναζιστικών δυνάμεων στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Αλλοι πάλι θριαμβολογούν, επειδή, όπως λένε, τώρα τα ηνία της διακυβέρνησης περνάνε σε πιο «προοδευτικές» προσωπικότητες, λόγω και των φυλετικών τους χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα η νέα αντιπρόεδρος του Μπάιντεν.

Φαίνεται πως όλοι αυτοί έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή κάνουν ότι δεν θυμούνται ότι:

Η Μαντλίν Ολμπράιτ υπήρξε η πρώτη γυναίκα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επί προεδρίας Κλίντον, αλλά σε τίποτα δεν την εμπόδισαν το χρώμα του δέρματός της και το φύλλο της να αιματοκυλήσει τη Γιουγκοσλαβία.

Ο Κόλιν Πάουελ υπήρξε επίσης ο πρώτος Αφροαμερικανός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπους, αλλά δεν δίστασε ούτε στιγμή να επέμβει στο Αφγανιστάν.


Η Κοντολίζα Ράις υπήρξε η πρώτη Αφροαμερικανίδα γυναίκα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά «έδωσε ρέστα», εγκαθιστώντας στρατό κατοχής στο Ιράκ.


Και τέλος, ο Μπ. Ομπάμα, ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ, συμμετείχε ενεργά στη διάλυση της Συρίας.


Οι προαναφερθέντες ήταν αφροαμερικανοί μιας άλλης τάξης. Μια χαρά θα επιτελέσουν το έργο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης ολόκληρου του Αμερικανικού λαού (ανδρών και γυναικών, λευκών και έγχρωμων) αλλά και των λαών των εξαρτημένων από τις ΗΠΑ χωρών.



Να θυμίσουμε ότι από τις ΗΠΑ πέρασαν δεκάδες πρόεδροι, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, “προοδευτικοί” και “συντηρητικοί” , όλοι φαινομενικά διαφορετικοί μεταξύ τους, μα ταυτόχρονα και τόσο πανομοιότυπα προσηλωμένοι στα συμφέροντα που υπηρέτησαν. Αυτά της ιμπεριαλιστικής καθυπόταξης των λαών και της διαιώνισης της ταξικής εκμετάλλευσης.


Ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι των ΗΠΑ είτε με Μπάιντεν, είτε με Τραμπ, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να είναι ο ιμπεριαλιστικός δυνάστης των λαών….


Οι προσδοκίες επομένως που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στο λαό δεν είναι μόνο φρούδες, αλλά και επικίνδυνες, σε μια περίοδο που οι αμερικανοΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί κλιμακώνονται στην περιοχή και είναι αναγκαία όσο ποτέ η οργάνωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

https://www.e-prologos.gr/