Αναβιώνοντας τις πιο μαύρες μέρες και πράξεις του καθεστώτος της επτάχρονης δικτατορίας  η κυβέρνηση της Δεξιάς  μπροστά στην 47η επέτειο του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού με πρόσχημα «την προστασία της δημόσιας υγείας» επιβάλλει ένα καθεστώς σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας και καταστολής. Με αστυνομική πράξη «αποφασίζει και διατάσσει  την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της επικράτειας  στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα (4) ή περισσότερα άτομα». Η αστυνομική διαταγή απαγόρευσης ισχύει από της «6ης πρωινής» της 15ης Νοέμβρη μέχρι της «9ης βραδυνής» της 18ης Νοέμβρη. Όσες πολιτικές, συνδικαλιστικές δυνάμεις και αγωνιστές αρνηθούν να υποταχθούν στην κυβερνητική απαγόρευση, η αστυνομική διαταγή απειλεί με την επιβολή εξοντωτικών  προστίμων χιλιάδων και χιλιάδων ευρώ.

Πάγιος πόθος της αντιδραστικής Δεξιάς και των κυρίαρχων δυνάμεων  ήταν και παραμένει να ακυρώσουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, να καταργήσουν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τους μεγάλους στόχους της εξέγερσης. Το Πολυτεχνείο, σχεδόν μισό αιώνα τώρα, συνεχίζει να εμψυχώνει τη νεολαία και τον λαό,  να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες για ψωμί – παιδεία – δημοκρατία – εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της εξαθλίωσης, της άγριας καταστολής και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων και της πορείας στην αμερικάνικη πρεσβεία καθώς και την αστυνομική παρουσία στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.  Καλεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά να δώσουν απάντηση στις κυβερνητικές απαγορεύσεις και αστυνομικές διαταγές με την πιο πλατιά συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις για να τιμήσουμε παντού το μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό.

 Μ-Λ ΚΚΕ

 15-11-2020