Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αισχρή η μεταχείριση των Ναυτεργατών - ομήρων του πλοίου "Στέλιος Κ"και των δικαιωμάτων τους από την ναυτιλιακή εταιρείαΈχουν περάσει δύο εβδομάδες από την απελευθέρωση των Ναυτεργατών του πλοίου "Στέλιος Κ" οι οποίοι εξαιτίας των ανεπαρκών μέτρων ασφάλειας στο πλοίο αντιμετώπισαν τεράστιο κίνδυνο για την υγεία και την ίδια την ζωή τους, ιδιαίτερα οι απαχθέντες.

Στην συνέχεια η ναυτιλιακή εταιρεία δίνοντας νέα δείγματα γραφής προς αυτούς όταν αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο τους έδωσε από 50 ευρώ (όχι σε όλους) για να μετακινηθούν στον τόπο κατοικίας τους (Έβρο - νησιά) τα οποία προφανώς δεν κάλυπταν ούτε το ταξί από το αεροδρόμιο είτε για τον Πειραιά είτε για την Αθήνα....

Από την άφιξή τους στην χώρα μας οι Ναυτεργάτες αναμένουν επί σειρά ημερών η εταιρεία όπως οφείλει να καλύψει την δαπάνη για τα απωλεσθέντα προσωπικά τους είδη (ρουχισμός - παπούτσια - κινητά - ρολόγια) που όλα αυτά εκλάπησαν από τους ένοπλους που επέδραμαν και κατέλαβαν το πλοίο στις 16/11/2020 και ακολούθως είτε στο πλοίο είτε στην ζούγκλα ήταν σε ομηρία!!

Το ίδιο αφορά και την καταβολή της μισθοδοσίας τους για το χρονικό διάστημα που ήταν σε ομηρία....

Σε επανειλημμένες προσπάθειες των ίδιων των Ναυτεργατών η εταιρεία επικαλείται ότι τα γραφεία της δεν λειτουργούν λόγω του Covid - 19..... ενώ σε διαδοχικές παρεμβάσεις της ΠΕΝΕΝ ο εκπρόσωπος της εταιρείας που φέρεται ως υπεύθυνος για τα πληρώματα δηλώνει ότι δεν έχει εξουσιοδότηση από τον πλοιοκτήτη να χειριστεί το πρόβλημα που αφορά την τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων των Ναυτεργατών.

Από την άλλη το τηλέφωνο του πλοιοκτήτη (Κουκιανάκης) δεν είναι διαθέσιμο αφού το προσωπικό της εταιρείας το κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό...

Απ' όλα τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των Ναυτεργατών και η συμπεριφορά αυτή αποτελεί συνέχεια των όσων καταγγείλαμε ως ΠΕΝΕΝ με αποκορύφωμα το γεγονός ότι το πλοίο έφυγε από τον Πειραιά ανασφάλιστο έναντι του κινδύνου πειρατικής επίθεσης, φαινόμενο πρωτοφανές στα ναυτιλιακά χρονικά και για την περιοχή που είχε ως τελικό προορισμό.

Η ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε όλα τα παραπάνω στο ΥΕΝ ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σε επικοινωνία με Ναυτεργάτη του πλοίου μετά την παρέμβαση του ΥΕΝ δήλωσε προκλητικά ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτα και πάντως για τις οικονομικές οφειλές να τον ενοχλήσουν μετά το πέρας των γιορτών!!!    

Καθιστούμε σαφές στην Ναυτιλιακή εταιρεία που παίζει ένα κακόγουστο παιχνίδι στις πλάτες των Ναυτεργατών να το σταματήσει αμέσως και στο εξής γνωστοποιούμε ότι εάν δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της στους Ναυτεργάτες θα πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να επιβάλουμε την νομιμότητα και τον απόλυτο σεβασμό στα Ναυτεργατικά δικαιώματα.


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεσιτάλ Πιπιλή – Λοβέρδου: “Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι” και “δεν πεθαίνουνε κιόλας”

Ανδρέας Συγγρός: O «εθνικός τοκογλύφος» που συγκέντρωσε αμύθητα πλούτη & το αστικό κράτος τον τίμησε «εθνικό ευεργέτη»

«Δυστυχισμένοι Αρβανίτες της Αττικής, πού να ξέρετε πως τα έργα και οι δωρεές του  Συγγρού , το πιο πολύ  είναι ιδρώτας και αίμα δικό σας .  Κακόμοιροι αγρότες που σας μαθαίνουν στα σχολεία ένα σωρό παραμύθια για τους “μεγάλους ευεργέτες του Εθνους”, πού να ξέρετε πως οι  Τοσίτσηδες,  οι  Ζαππαίοι , οι  Μπενάκηδες , οι  Αβέρωφ , οι  Ζωγράφηδες , οι Βαλλιάνοι , οι  Μαρασλήδες  και τράβα κορδέλα,  ήταν σκληροί εκμεταλλευτές των αγροτών και εργατών της Αιγύπτου, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ρωσίας…» ….

Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ (vid)

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, μιας χώρας – μέλος του ΝΑΤΟ κι ο στενότερος συμμάχος των ΗΠΑ,  αποτελεί απειλή και όχι εγγύηση  για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (ακούστε το ηχητικό στο τέλος) ότι  δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών»  στην Ανατoλική Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!), αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την  αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ  ως «απάντηση»  στην τουρκική προκλητικότητα  στην περιοχή. Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ Οι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε