Όσοι είχαν θετικό αποτέλεσμα καλούνται να υποβληθούν σε επαναληπτικό τεστ και σε περίπτωση που και αυτό είναι θετικό, τότε θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Αναφορές για ελαττωματικά τεστ εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτικοί προμηθεύτηκαν με self test των οποίων τα φιαλίδια δεν περιείχαν καθόλου υγρό αντιδραστήριο

Υπήρξαν αναφορές από εκπαιδευτικούς για self test των οποίων τα φιαλίδια δεν περιείχαν καθόλου υγρό αντιδραστήριο, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ ζητά από τους εκπαιδευτικούς που αντιμετώπισαν αντίστοιχο πρόβλημα να κρατήσουν τη συσκευασία με τον αριθμό σειράς (LOT) του τεστνα το αναφέρoυν στο σχολείο τους και να την ενημερώσουν με μήνυμα στο email του σωματείου.

Η διαδικασία των self test

Αναλυτικά, η διαδικασία όπως περιγράφεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:

Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α΄184) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.