Στους 226 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη «σφαγή στο δάσος Shakahola» στη νοτιοανατολική Κένυα, δήλωσαν αξιωματούχοι

«Δεκατέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν και ένα βρέθηκε στο δάσος», μετά τις επιχειρήσεις της ομάδας διάσωσης την Τετάρτη, δήλωσε ο νομάρχης της περιοχής, Ρόντα Ονιάντσα.

Σύμφωνα με τον Onyancha, ένα ακόμη άτομο είχε βρεθεί ζωντανό, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων θυμάτων σε 85. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενοι μέχρι στιγμής παραμένει στους 610.

Περίπου 50 ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στο δάσος Shakahola, στην κομητεία Kilifi, από τη σύλληψη του Paul Nthenge Mackenzie, αυτοαποκαλούμενου πάστορα της Διεθνούς Εκκλησίας Good News, στις 14 Απριλίου.

Οι ερευνητές ανέφεραν την αφαίρεση οργάνων από μερικά από τα πρώτα 112 πτώματα που βρέθηκαν. Τα περισσότερα από τα θύματα φέρεται να πέθαναν από ασιτία, αν και τα πτώματα τουλάχιστον τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα εμφανίζουν επίσης σημάδια στραγγαλισμού και ασφυξίας.

Ο Μακένζι, κατηγορούμενος για τρομοκρατία, παραμένει υπό κράτηση μαζί με τη σύζυγό του και άλλους 16 υπόπτους. Φέρεται ότι υποκίνησε τους οπαδούς του να λιμοκτονήσουν για να «συναντήσουν τον Ιησού». Ο Νθένγκε Μακένζι μετέδιδε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Μηνύματα του τέλους του κόσμου» στο οποίο αναφερόταν στις «διδασκαλίες, τα κηρύγματα και τις προφητείες για το τέλος του κόσμου που κοινώς αποκαλούνται εσχατολογία». Υποστήριζε ότι «μεταφέρει το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού απαλλαγμένος από την απάτη και τη νόηση του ανθρώπου».

Η υπόθεση έχει συνταράξει την αφρικανική χώρα και έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, αναγκάζοντας τον πρόεδρό της Ουίλιαμ Ρούτο να δεσμευτεί να πατάξει τα «απαράδεκτα» θρησκευτικά κινήματα εν μέσω ανησυχίας ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

Η Κένυα είναι μια κατεξοχήν χριστιανική χώρα, με 4.000 εκκλησίες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο Πρόεδρος Γουίλιαμ Ρούτο έχει αποδεχτεί την ευθύνη ότι έπρεπε να πάρει πιο ουσιαστικά μέτρα. Τώρα έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση του νομικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις θρησκευτικές οργανώσεις στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Την ώρα που οι κενυατικές αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν τις πραγματικές διαστάσεις της αποκαλούμενης «σφαγής της Σακαχόλα», αποτελεί ανοιχτό ερώτημα το πώς η αίρεση μπορούσε να λειτουργεί χωρίς να γίνεται αντιληπτή παρότι ο αρχηγός της είχε απασχολήσει την αστυνομία πριν από έξι χρόνια.

Ο Πολ Μακένζι Νθένγκε είναι ένας πρώην οδηγός ταξί που το 2003 αυτοανακηρύχθηκε «πάστορας» και τα ακραία κηρύγματά του οδήγησαν δύο φορές στη σύλληψή του τα τελευταία χρόνια.

https://www.e-prologos.gr/%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%cf%8e%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82/