Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γαλλία: Ετοιμάζουν νόμο που απαγορεύει τη φωτογράφιση αστυνομικών που βιαιοπραγούν σε πολίτες

 ΜΑΚΡΟΝ

Βίντεο με την διαδήλωση αυτή την ώρα στο Παρίσι κατά του νόμου “καθολικής ασφάλειας” που απαγορεύει σε δημοσιογράφους και πολίτες να δημοσιεύουν εικόνες αστυνομικών και γενικεύει την βιντεοεπιτήρηση των πολιτών με κάμερες και drones

Πρόστιμο 45.000€ και ένα έτος φυλακή σε κάθε πολίτη ή δημοσιογράφο που μαγνητοσκοπεί αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας επιχειρεί, εν μέσω πανδημίας, να περάσει ο Μακρον. Το βλέπουν αυτό που έρχεται όλοι στην Ευρώπη και ετοιμάζονται. Ωραία πράγματα.

Επίσης προωθείται αναθεώρηση του νόμου του 1881 για ελευθερία του τύπου. Με συνοπτικές διαδικασίες θα ξεκαθαρίζεται ποιος είναι δημοσιογράφος και ποιος θα προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του τύπου και ποιος όχι. Δηλαδή το κράτος θα αποφασίζει ποιος είναι δημοσιογράφος! (Μαρία Δεναξά)

Κατά τα άλλα όπως σημειώνει η Μαρία Δεναξά το 40% των νοικοκυριών που ζουν υπο συνθήκες αβεβαιότητας, αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα καθημερινά έξοδα σίτισης. 8 εκατομμύρια άνθρωποι εξυπηρετήθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία το 2020.

H Γαλλία θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια φτωχούς το 2020 (Secours Catholique)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεσιτάλ Πιπιλή – Λοβέρδου: “Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι” και “δεν πεθαίνουνε κιόλας”

Ανδρέας Συγγρός: O «εθνικός τοκογλύφος» που συγκέντρωσε αμύθητα πλούτη & το αστικό κράτος τον τίμησε «εθνικό ευεργέτη»

«Δυστυχισμένοι Αρβανίτες της Αττικής, πού να ξέρετε πως τα έργα και οι δωρεές του  Συγγρού , το πιο πολύ  είναι ιδρώτας και αίμα δικό σας .  Κακόμοιροι αγρότες που σας μαθαίνουν στα σχολεία ένα σωρό παραμύθια για τους “μεγάλους ευεργέτες του Εθνους”, πού να ξέρετε πως οι  Τοσίτσηδες,  οι  Ζαππαίοι , οι  Μπενάκηδες , οι  Αβέρωφ , οι  Ζωγράφηδες , οι Βαλλιάνοι , οι  Μαρασλήδες  και τράβα κορδέλα,  ήταν σκληροί εκμεταλλευτές των αγροτών και εργατών της Αιγύπτου, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ρωσίας…» ….

Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ (vid)

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, μιας χώρας – μέλος του ΝΑΤΟ κι ο στενότερος συμμάχος των ΗΠΑ,  αποτελεί απειλή και όχι εγγύηση  για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (ακούστε το ηχητικό στο τέλος) ότι  δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών»  στην Ανατoλική Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!), αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την  αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ  ως «απάντηση»  στην τουρκική προκλητικότητα  στην περιοχή. Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ Οι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε