Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μ-Λ ΚΚΕ: Το καθεστώς των φασιστικών απαγορεύσεων της κυβέρνησης έσπασε!

 Μ-Λ-ΚΚΕ-ΣΤΕΦΑΝΙ-6


Το Μ-Λ ΚΚΕ τίμησε αγωνιστικά την 47η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Δεκάδες σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι έδωσαν το “παρών” στο αγωνιστικό του προσκλητήριο, κόντρα τις φασιστικές απαγορεύσεις και το καθεστώς της σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με άλλοθι την πανδημία.

Η κυβερνητική εκστρατεία κατασυκοφάντησης όσων, σε πείσμα των καιρών, επιμένουν να τιμούν τον ηρωικό αγώνα του Πολυτεχνείου, το όργιο της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού του λαού τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας να δημιουργήσει μια “υγειονομική” ζώνη στο Πολυτεχνείο και σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, δεν πέρασαν. Πλήθος δημοκρατικού κόσμου, αριστερών και κομμουνιστών, λαού και νεολαίας, παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, τις απειλές για επιβολή εξοντωτικών προστίμων και τις αστυνομικές διαταγές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ, το οποίο πλαισιώθηκε από δεκάδες συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους, πορεύτηκε συγκροτημένα και με μαχητικό παλμό προς το Πολυτεχνείο. Στην προσπάθειά του να πλησιάσει προς το ιστορικό κτίριο της Πατησίων για να καταθέσει στεφάνι, ήρθε αντιμέτωπο με τα ΜΑΤ και τις αστυνομικές απαγορεύσεις. Τελικά, χάρη στην ανυποχώρητη και αγωνιστική στάση, αντιπροσωπείες του Μ-Λ ΚΚΕ, της ΕΡΓ.Α.Σ, του Εκπαιδευτικού Ομίλου καθώς και του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) έφτασαν μπροστά στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου όπου κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια φωνάζοντας συνθήματα για να τιμήσουν τους νεκρούς ήρωες αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Αμέσως μετά ο σ. Αντώνης Παπαδόπουλος, εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, απηύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό. Κατήγγειλε την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, το καθεστώς των χουντικών απαγορεύσεων και την τρομοκρατία. Ταυτόχρονα, κάλεσε το λαό να διαδηλώσει και να συνεχίσει τον αγώνα για τους μεγάλους ανεκπλήρωτους στόχους του Πολυτεχνείου, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες του, για Ψωμί – Δουλειά – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία. Στη συνέχεια, το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο (3ης Σεπτεμβρίου – Μάρνης – Πατησίων – Ηπείρου).

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, επίσης σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας για να τιμηθεί αγωνιστικά το Πολυτεχνείο, εκατοντάδες αγωνιστές – διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές όργιο αστυνομικής βίας, καταστολής και συλλήψεων, με χημικά και αύρες. Αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις, επιβάλλοντας το κυβερνητικό δόγμα του “νόμου και της τάξης”, έχουν περικυκλώσει και αποκλείσει πολλές δεκάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, στήνοντας μια απαράδεκτη βιομηχανία επιβολής ατομικών προστίμων. Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία και καταστολή και την επιβολή των εξοντωτικών προστίμων. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων αγωνιστών σε πολλές πόλεις της χώρας

Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταγγείλει τα κυβερνητικά μέτρα χουντικής έμπνευσης, την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Καλούμε το λαό και τη νεολαία, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του Νοέμβρη του ‘73, να παλέψουν ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ!

Στους αγώνες για

Ψωμί – Δουλειά – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία!

Κάτω οι κυβερνητικές απαγορεύσεις και η καταστολή!

Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!

Έξω από την ΕΕ!

17 Νοέμβρη 2020

Μ-Λ ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεσιτάλ Πιπιλή – Λοβέρδου: “Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι” και “δεν πεθαίνουνε κιόλας”

Ανδρέας Συγγρός: O «εθνικός τοκογλύφος» που συγκέντρωσε αμύθητα πλούτη & το αστικό κράτος τον τίμησε «εθνικό ευεργέτη»

«Δυστυχισμένοι Αρβανίτες της Αττικής, πού να ξέρετε πως τα έργα και οι δωρεές του  Συγγρού , το πιο πολύ  είναι ιδρώτας και αίμα δικό σας .  Κακόμοιροι αγρότες που σας μαθαίνουν στα σχολεία ένα σωρό παραμύθια για τους “μεγάλους ευεργέτες του Εθνους”, πού να ξέρετε πως οι  Τοσίτσηδες,  οι  Ζαππαίοι , οι  Μπενάκηδες , οι  Αβέρωφ , οι  Ζωγράφηδες , οι Βαλλιάνοι , οι  Μαρασλήδες  και τράβα κορδέλα,  ήταν σκληροί εκμεταλλευτές των αγροτών και εργατών της Αιγύπτου, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ρωσίας…» ….

Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ (vid)

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, μιας χώρας – μέλος του ΝΑΤΟ κι ο στενότερος συμμάχος των ΗΠΑ,  αποτελεί απειλή και όχι εγγύηση  για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (ακούστε το ηχητικό στο τέλος) ότι  δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών»  στην Ανατoλική Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!), αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την  αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ  ως «απάντηση»  στην τουρκική προκλητικότητα  στην περιοχή. Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ Οι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε