Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το φάντασμα του Θατσερισμού χέρι χέρι με την πανδημία

 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Αναβάλλονται οσονούπω τα χειρουργεία στην πρώην μεγάλη «αυτοκρατορία». Για πρώτη φορά από τότε που ο σκληρός θατσερισμός διέλυσε μέχρι τα θεμέλια (και) το αξιοζήλευτο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι τόσο ορατά τα θλιβερά αποτελέσματα. Εκεί άλλωστε εφαρμόστηκε το νεοφιλελεύθερο μοντέλο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, το όραμα δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρπακτικά με ιδιωτικά και ιδιοτελή συμφέροντα βυσσοδόμησαν στην πανάκριβη δημόσια περιουσία που πλήρωνε με το αίμα του ο βρετανικός λαός, όλες οι τιμές κατασκευής και εξοπλισμού διπλασιάστηκαν και αφαίμαξαν το δημόσιο ταμείο, οι ιατρικές υπηρεσίες έγιναν ακριβοθώρητο όνειρο και προσβάσιμες μόνο στους πελάτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές άρχισαν να πληρώνονται με το «κομμάτι», είδαν τους μισθούς τους να κατρακυλούν με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν επικίνδυνα οι υγειονομικοί σε απόλυτους αριθμούς. Ξεκίνησαν τότε οι αθρόες προσλήψεις μεταναστών από φτωχές χώρες -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- μια και ακόμα οι μισθοί για τους αλλοδαπούς πολίτες ήταν σχετικά υψηλοί όπως και το πανάκριβο κόστος ζωής.

Η εγκατάλειψη του βρετανικού ΕΣΥ οδηγεί σήμερα στα τραγικά αποτελέσματα και μας δείχνει ολόκληρη την εικόνα μικρογραφία της οποίας τείνει να γίνει και η Ελλάδα. Προηγήθηκε βέβαια το ακόμα χειρότερο παράδειγμα των ΗΠΑ με τους δύο στους τρεις πολίτες να παραμένουν ανασφάλιστοι και απροστάτευτοι ενώ ακόμα και τα ψήγματα αναδιάρθρωσης του Ομπάμα τινάχτηκαν στον αέρα από τον Τραμπ. 

Τί δεν καταλαβαίνουμε άραγε από όλα αυτά; Τί δεν καταλαβαίνουν οι πολίτες από τις επιλογές του επιτελικού κράτους; Τί περιμένουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που πρώτοι γεύτηκαν ήδη από το 2013 την καταστροφή και δεν παίρνουν στα χέρια τους την ενημέρωση των πολιτών; 

Σήμερα η Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται να κόψει τα χειρουργεία των καρκινοπαθών ενώ ήδη στη χώρα μας οι καθυστερήσεις στα προγραμματισμένα χειρουργεία βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών. Κανείς δεν λέει ότι ακόμα κι ένα δυνατό δημόσιο σύστημα υγείας θα μπορούσε με απόλυτη επιτυχία να αντιμετωπίσει το σημερινό εφιάλτη.

Ολοι όμως πλέον οφείλουν να γνωρίζουν ότι όσο το ΕΣΥ αποδομείται και όσο η κερδοσκοπία των ιδιωτών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται ανεξέλεγκτα ακόμα και τα ράντζα θα είναι δυσεύρετα. 

Πηγή: Άντα Ψαρρά – efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρεσιτάλ Πιπιλή – Λοβέρδου: “Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι” και “δεν πεθαίνουνε κιόλας”

Ανδρέας Συγγρός: O «εθνικός τοκογλύφος» που συγκέντρωσε αμύθητα πλούτη & το αστικό κράτος τον τίμησε «εθνικό ευεργέτη»

«Δυστυχισμένοι Αρβανίτες της Αττικής, πού να ξέρετε πως τα έργα και οι δωρεές του  Συγγρού , το πιο πολύ  είναι ιδρώτας και αίμα δικό σας .  Κακόμοιροι αγρότες που σας μαθαίνουν στα σχολεία ένα σωρό παραμύθια για τους “μεγάλους ευεργέτες του Εθνους”, πού να ξέρετε πως οι  Τοσίτσηδες,  οι  Ζαππαίοι , οι  Μπενάκηδες , οι  Αβέρωφ , οι  Ζωγράφηδες , οι Βαλλιάνοι , οι  Μαρασλήδες  και τράβα κορδέλα,  ήταν σκληροί εκμεταλλευτές των αγροτών και εργατών της Αιγύπτου, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ρωσίας…» ….

Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ (vid)

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, μιας χώρας – μέλος του ΝΑΤΟ κι ο στενότερος συμμάχος των ΗΠΑ,  αποτελεί απειλή και όχι εγγύηση  για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα (ακούστε το ηχητικό στο τέλος) ότι  δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών»  στην Ανατoλική Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!), αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την  αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ  ως «απάντηση»  στην τουρκική προκλητικότητα  στην περιοχή. Ο Ισραηλινός Πρέσβης χάλασε το παραμύθι: Δεν έχουμε νησιά ούτε και άποψη για την ΑΟΖ Οι δηλώσεις αυτές συνέπεσαν μάλιστα με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και ολοκληρώθηκε